dimecres, 9 de gener de 2008

1708-2008: 300 anys de la desfeta d’AlcoiEl matí del 9 de gener de 1708, mig any després de la desfeta d'Almansa, el romanent de la guarnició austriacista d’Alcoi va capitular davant les tropes borbòniques, que atacaven la vila per tercera vegada en pocs dies.

El desembre de 1707, força mesos després de la desfeta d'Almansa i de la crema de Xàtiva, Berwick va rebre l'ordre de Felip V de liquidar el front valencià, que sols resistia a Alacant, Dénia i Alcoi, i començà per aquesta darrera. El 6 de gener de 1708 va bombardejar la ciutat, fins que els 280 homes que defensaven Alcoi van haver de capitular.

En aplicació del Decret de Nova Planta, va ser derogat el sistema tradicional de govern del municipi, tant civil com judicial, i es va establir un nou ajuntament nomenat pel rei, constituït per vuit regidors. Totes les institucions forals de la ciutat foren suprimides i hom deixà d'escriure els documents oficials en valencià. El tradicional sistema d'elecció dels jurats fou extingit i el nomenament de regidors (vitalicis) es reservà al monarca ocupant. El sistema polític, administratiu, fiscal i judicial tradicional del regne valencià havia estat liquidat.Avui, 300 anys després d'aquest fet, un descendent d'aquell borbó, borbó com ell, celebra una festeta d'aniversari. Ha convidat tots els seus amiguets, com es fa en qualsevol festa d'aniversari. Bé, amb uns quants convidats més del que acostuma a ser habitual. Diuen que en són 500. Però, en aquest cas, qui paga la festa?

FA 300 ANYS QUE ELS BORBONS ENS FAN PAGAR TOTES LES SEVES FESTES !!!

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

ja ens agrada celebrar derrotes als catalans, masoques que som una colla de masoques !!!

salutacions

Anònim ha dit...

Foro ecuménico de encuentro para cristian@s de cualquier orientación sexual, unid@s contra la homofobia:

http://groups.msn.com/cristianosgays

PAZ Y BIEN