dijous, 15 de març de 2012

Jazz, pintxos i gintònic

No és cap títol de pel·lícula o de disc, tot i que també ho podria ser. Aquests tres elements seran presents en l’oci de la ciutat de Reus dels propers dies.Comencem parlant del 10è Festival Internacional de Jazz de Reus, ‘Memorial Jaume Juan Magriñà’. Arribem al desè aniversari d’aquest ja consolidat festival que forma part de la programació cultural de primavera de la nostra ciutat. L’edició d’ enguany comença divendres 16 de març i s’allargarà fins el dia 25. Hi haurà un total de 10 actuacions repartides per diversos escenaris de la ciutat al llarg dels també 10 dies que dura el festival.

Tot i els ajustaments de pressupost que pateix darrerament qualsevol esdeveniment cultural, en aquesta desena edició es podrà seguir gaudint d’artistes de renom de l’escena internacional i també de gent de casa, amb actuacions de músics de la ciutat de Reus i del Camp de Tarragona. El concert inaugural del festival serà dissabte a 2/4 de 10 de la nit al Teatre Bartrina i anirà a càrrec de la cantant i pianista nord-americana Dena DeRose que actuarà en formació de trio, acompanyada de Mario Gonzi a la bateria i Reggie Johnson al contrabaix. A més a més, aquest concert comptarà amb un convidat especial, el trompetista català Raynald Colom.

Com a novetat cal fer esment també a l’exposició dels cartells dels deu anys del Festival Reus Jazz i de les fotografies de diversos músics que han passat per les diferents edicions fetes per la fotògrafa Anna Crespo. L’exposició es podrà veure a la Llotja de Reus durant els dies de celebració del festival.

Per veure la programació completa del festival cliqueu aquí.
Aquest dijous 15 de març comença l’anomenada Ganxet Pintxo Challenge 2012. Després de la primera edició de la ruta de tapes Ganxet Pintxo, que tingué lloc el mes de novembre passat, aquesta segona edició comença avui i s’allargarà fins el proper dia 1 d’abril. 

En aquesta edició participen 62 establiments de restauració reusencs Cadascun d’ells ofereix el pintxo que han preparat per a l’ocasió acompanyat d’una canya de cervesa o una copa de vi a un preu de 2,50 euros.

Inicialment s’havia dit que la idea d’aquesta edició de primavera era que les persones que degustin els pintxos decideixin amb les seves votacions quins seran els 40 finalistes que participaran en l’edició de tardor, prevista per al proper mes de novembre. De tota manera, informacions de darrera hora parlen de la possibilitat que en l’edició de tardor participi el mateix nombre d’establiments que en aquesta edició de primavera. Així doncs caldrà estar atents a la decisió que es prengui en aquest sentit. 

Si us voleu descarregar la guia cliqueu aquí.

Coincidint, pel que fa a dates, amb la ruta Ganxet Pintxo, es posa en marxa a Reus la primera ruta del gintònic. Una sèrie d’establiments d’oci nocturn s’han posat d’acord per organitzar la que s’anomena com a Gintònic Arlon Tour. En total seran 21 els locals que oferiran aquest combinat a un preu de 5 euros. Cada establiment farà la seva creació particular prenent com a base els elements principals d’aquest combinat, la tònica i la ginebra. 
Personalment, tinc intenció de treure el cap en alguna de les actuacions del Festival de Jazz i segur que d’aquí a l’1 d’abril també caurà algun que altre pintxo. Pel que fa al gintònic he de dir que aquest no ha estat mai un dels meus combinats preferits, així que no crec que m’hi veieu gaire per aquesta ruta.