dimecres, 30 de gener de 2013

8ª edició del Festival de cançó d'autor AUTÚRIA


Des del 31 de gener i fins el 2 de febrer, per vuitè any consecutiu, té lloc a Reus el festival de cançó d'autor, AUTÚRIA, organitzat per l'Associació per a la Música Creativa i Actual AMCA.
Aquest és el programa d'actuacions:DIJOUS 31
23h. PUB EL CANDIL / Entrada Gratuïta
ROGER BENET
Cantautor asimètric i tautològic de Tarragona. "Guapu" segons la seva àvia, i segurament també és alguna cosa més.

El 2008 va debutar discogràficament amb el seu primer LP, Sí-No, 5 anys després de rondar els escenaris practicant el seu esdevenir musical, sempre combinant la música com a base amb elements teatrals o audiovisuals, completa el que ell anomena  "espectacles anecdòticament trascendentals i simplement complicats", ja sigui sol, en duet, amb el Quasi Quartet Trio, o amb la seva banda, Els Oximorònics.

Set anys després torna a l'Autúria on ens oferirà el seu últim concert abans de presentar el seu proper treball, una òpera rock titulada Ciutòpolis, que sortirà a la primavera de 2013.DIVENDRES 1
21.30h. El Racó de la Palma / Entrada 7€ (Socis TR3SC 6€) cervesa/refresc inclòs
OLGA PES
Olga Pes i Gerard Marsal presenten el seu nou disc Near, un viatge per el jazz i el folk nòrdic tot experimentant amb ritmes i textures que vénen també del pop. Fernando García Ramos a la bateria, Gerard Marsal al saxo i flauta travessera i Olga Pes a la veu i guitarra. Aquest trio sedueix per la seva qualitat sonora, molt bones cançons i un concepte del directe poc habitual.

www.olgapes.com

MONTSE CASTELLÀ
De iaios pagesos, és la mitjana i única xica de cinc germans. Naix a Tortosa el 1976. Lo paisatge, la terra, los rius, la justícia i los sentiments marquen la seua obra. "Carpe Diem" i "la bondat és revolucionària" són dos dels seus lemes. Es dedica professionalment a la música des de 1998. Ha estudiat cant a l’Escola Eòlia / Dagoll Dagom / Tricicle i al Taller de Músics (Barcelona). Ha perfeccionat la seua veu amb professors de la talla de Carme Canela, Ana Finger, Rosa Galindo, Paul Farrington, Helen Rowson o Nina. Als concerts en solitari s’acompanya de guitarra, piano, bombo elèctric i pedalera de veus.

www.montsecastella.com

XAVIER BARÓ
La Màgica Olivera és un disc que ve de molt lluny. Les cançons beuen de la tradició i surten de l’arrel més fonda, il·luminant el costat fosc de les immemorials històries humanes que han perviscut i que formen el tronc de la cançó popular. Perquè aquest disc no és un altre afegit al catàleg de cançons tradicionals que de tant en tant s’editen.

Aquesta és una obra que tracta dels sentiments, de les emocions, de la vida amb tots els seus drames i joies, i el misteri. I ho fa creant i recreant, mitjançant unes cançons antigues, anònimes, i altres de pròpies, barrejant-les, modificant-les fins a formar un únic corpus que sembla pertànyer a un mateix compositor.

www.xavierbaro.cat


DISSABTE 2
18h. EL PALLOL / Entrada Gratuïta
LAURA NOAH
Laura Cailà, amb el nom artístic de Laura Noah, cantautora, guitarrista i pianista, neix a Reus l’any 1994. Comença els estudis de llenguatge musical i piano als 4 anys, després introdueix la guitarra acústica. Des dels 12, compon les seves pròpies cançons, generalment en anglès.

Va gravar el seu primer disc a Barcelona, el juliol de 2010. El seu estil és el pop-rock amb reminiscències de country, jazz i soul. Ha participat al Festival Internacional de Jazz de Reus interpretant temes propis amb molt d’èxit.

Actualment, amb 18 anys, segueix la seva formació musical compaginant amb els estudis la seva carrera com a compositora i intèrpret.

DISSABTE 2
22h. EL RACÓ DE LA PALMA / Entrada 7€ (Socis TR3SC 6€) cervesa/refresc inclòs
BALI CEJAS
Presenta Sácame a pasear, un disc personal i emotiu que camina entre la rumba, el flamenc i el pop. Parla del dia a dia, de les alegries, de les penes, dels bons moments, de les decepcions... Els onze temes són fruit de gairebé quinze anys deixant-se la pell als escenaris i treballant amb nombroses formacions com A voces, amb qui va publicar el disc A nuestro aire del que se n’han venut prop de dos mil còpies. Un treball autoeditat i sense distribució comercial.

Ara ha arribat el moment d’emprendre camí en solitari i encomanar al món la seva vitalitat i energia, a través de la seva música i lletres, amb la producció de José "El Chatarra" i la col·laboració de grans músics i amics, que han comprès i interpretat les seves inquietuds musicals i personals.

www.balicejas.bandcamp.com
 
JOSÉ “EL CHATARRA”
Va néixer a Reus, en un barri obrer, de pare andalús i mare extremenya, una barreja genuïna, amb caràcter. Després d’una vida dedicada al rock, amb cinc discs a l’esquena i de fer de teloner a grups com Ska-P, Defcondos, Los suaves… decideix fer cas al seu pare i s’embarca en el que és el seu projecte més personal i ambiciós.

Com a company de viatge porta el Rafa, un punky gitano, del barri de La Mina de Barcelona, que canta flamenc i mossega la vida. Aquest es torna una part molt important de la banda. Tancar els ulls davant seu és escoltar Los Chichos, Triana, Pata Negra... i obrir-los és saber que estem davant d’una nova era.

www.joseelchatarra.com