dijous, 9 de maig de 2013

Ja tornem a tenir aquí el Trapezi (i en van 17)

Amb les retallades i ajustaments de pressupostos que caracteritza la majoria d'activitats socials i culturals en els temps que ens està tocant viure, arriba un any més a Reus el Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya.

De tota manera les retallades es fan més presents en el nombre d'espectacles programats ja que el pressupost enguany s'ha vist incrementat en un 8% en relació a l'any passat arran del fet que el Trapezi fou guardonat amb el Premi Nacional de Circ del Ministeri de Cultura, un premi dotat amb 30.000 euros.

Després de certs moments d'incertesa per la continuïtat i de l'acomiadament de la responsable del Trapezi quinze dies abans de l'inici del festival, la programació es va presentar ara fa una setmana.

En aquesta presentació Jordi Gaspar, director artístic del Trapezi, va afirmar que enguany hi haurà unes 60 representacions i un total de 24 companyies davant les prop de 90 propostes i la quarantena de formacions artístiques que van participar l'any 2012. 

Aquesta nit, a les 10, la plaça del Mercadal acollirà l'espectacle inaugural, si bé la inauguració oficial del Trapezi tindrà lloc a partir de les 8 del vespre als Jardins de la Casa Rull.

Des d'avui i fins diumenge al vespre els carrers, places i teatres de Reus tornaran a acollir un seguit d'espectacles que de ben segur ens permetran gaudir d'una estona d'entreteniment i desconnectar durant unes hores de les realitats del dia a dia.

Per consultar el programa i tota la informació d'aquesta 17ª edició del Trapezi cliqueu aquí.