dissabte, 14 de setembre de 2013

13è FESTIVAL DE MÚSIQUES D'ARREL D'ARREU DEL MÓN 'ArREUS' HOMENATGE A JOSEP M. BORRÀS (PITUS)


El dia 9 de setembre de 2010, va morir, a causa d'una malaltia, l'activista cultural Josep Maria Borràs Salvadó, més conegut com a 'Pitus'.

Ocupava el càrrec de vicepresident a l'Associació per a la Música Creativa i Actual 'AMCA'. Dintre de l'associació portava la programació, la contractació, el disseny de cartells i la recepció de la major part de músics que han passat per la Palma, el Teatre Bartrina, L’Orfeó Reusenc, els Pubs Musulungo i Suau, a la plaça Mercadal, Peixateries Velles, plaça del Castell, i un llarg etcètera. Des de la fundació de l’AMCA, estava al peu del canó, i era un dels pilars de l'associació, una figura irrepetible dins del món associatiu de Reus i comarca.

Per aquests motius l'AMCA organitza, amb la col·laboració de L’Institut Municipal d’Acció Cultural i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus, un homenatge el proper 15 de setembre de 2013 a la Palma de Reus, a les 19:00h, coincidint amb la celebració del Festival ArReus, creat per ell, malgrat que, tant aquest any com l’anterior, s'ha hagut de reduir força degut a la conjuntura econòmica i a la poca afluència de públic. 

Des de l'AMCA es proposen seguir organitzant l’ArReus, esperant temps millors, com a tribut al Pitus i a les músiques d’arrel d’arreu del món, per la seva riquesa i varietat de sons com a expressió de les diferents cultures i pobles.

En el transcurs de l’acte de diumenge que ve es colocarà una placa a l’escenari, donant el nom de Josep M. Borràs 'Pitus', a la plaça dels Jardins de La Palma de Reus, en agraïment a la tasca que va desenvolupar per la cultura reusenca, sobretot, en aquest espai tan emblemàtic i tant estimat per les diferents generacions de reusencs i de catalans, en general.

S'ha previst que amics, músics i, en general, tothom que hagi compartit alguns bons moments amb ell, participi amb la seva assistència.

L’acte s’acabarà amb l’actuació del grup reusenc Canya d'Or que recentment ha editat el seu primer CD titulat 'Viratges'.
Abans de l'actuació del grup Canya d'Or hi haurà actuacions de tots els músics que es vulguin afegir a aquest homenatge. Participacions que hauran de ser breus i mitjançant formacions no gaire complicades (individuals, duets, trios...) per tal de facilitar els canvis i evitar les proves de so. Amb això es vol evitar que l'acte s'allargui excessivament, de manera que es preveu una durada d'uns 90 minuts abans de donar pas a l’actuació de Canya d’Or.