diumenge, 10 d’agost de 2008

Mesclat a Castellvell del Camp


Ahir dissabte a la nit, a la pista poliesportiva de Castellvell del Camp, municipi situat a 2 km. de Reus, vam poder gaudir de l'únic concert que, de moment, té programat aquest estiu el grup Mesclat a les comarques meridionals.

Prèviament van actuar els reusencs Trencasons. Mentre els més incondicionals dels ritmes folkis s'animaven a ballar sardanes curtes, valsos, polques i tot el que els posaven pel davant, la gran majoria de públic ens ho miràvem tot esperant l'actuació dels Mesclat.

El concert de Mesclat començava pels volts de la una de la matinada amb el Toc d'inici, primera de les cançons del Cròniques colonials. Al llarg de la nit vam poder escoltar diversos temes tant d'aquest tercer disc com també dels dos anteriors, Mesclat i Manilla.L'actuació va anar in crescendo de manera que el públic, a mida que anava avançant el concert, va anar mostrant cada cop més el seu suport incondicional al grup.

En un moment de la nit, el Marcel Caselles en solitari, acompanyat d'un instrument de percussió a l'estil més tradicional, va cantar una curiosa cançó protagonitzada per una minyona de Reus.El final del concert va ser apoteòsic, amb la interpretació de les cançons més emblemàtiques del Cròniques colonials, cançons com ara Crema catalana o Corrandes colonials sàviament intercalades amb d'altres cançons emblemàtiques de discos anteriors, com ara Torna Serrallonga o El rei vol corona.

El segon dels bisos de la nit va servir per poder veure cadascun dels components del grup amb el seu corresponent capgrós. Així, al més pur estil dels Nanos van anar desfilant al ritme de la cançó Mesclat, com a final de festa.

Les darreres notes musicals, després de gairebé dues hores de concert, van consistir en la repetició, a tall d'acomiadament, d'una part del tema Corrandes colonials. Aquell que diu allò de...

Ai adéu, Espanya, adéu,
ja marxem, fotem el camp,
que ara és hora de ser lliures,
de trencar el darrer lligam.3 comentaris:

Don Vito ha dit...

Si senyor bon concert!

ja the llegit el comentari k mas fet al video del concert al youtube!
simplement una errada ortográfica!

;)

Salut!

Josep ha dit...

Doncs va està prou bé el concert, bons vídeos. Llàstima que el que vaig fer jo ocupa massa per penjar-lo al youtube, ja miraré d'arreglar-ho.

al meu blog tens algunes fotografies del concert, per si les vols veure.

salut!

zel ha dit...

Pels volts del 20 (em sembla que el 23) van a Torroella de Montgrí, el meu poble d'adopció (hi treballo, nen!!!) Ja me'ls espero, Mesclat em tornen així com bogeta d'alegria i rauxa i ...allò de la Dharma però actualitzat, saps? Petons1