dimarts, 23 de desembre de 2008

Curiositats lingüístiques


Tots els titulars d'ahir coincidien en el mateix: El primer premi de la loteria que cada any per aquestes dates organitza el país veí, un premi que també s'anomena 'La Grossa', ha tocat a Catalunya.

Penses.. mira que bé! Poses el Telenotícies i veus que parlen del tema. Els reporters i les reporteres entrevisten la gent guanyadora. Ben aviat t'adones d'una cosa ben curiosa i et preguntes.. vols dir que això és Catalunya? Potser s'han confós ubicant geogràficament l'indret afortunat perquè cap de les persones interrogades sobre la seva sort parla la nostra llengua. Els fan les preguntes en català, això sí, però tots s'entesten en contestar en una llengua que no és la pròpia del país que els acull.

Potser és per allò que diuen de l'esperit nadalenc que ens torna més tous (o més babaus) a tots plegats, però vull ser optimista i creure que ara que tenen dinerons en destinaran una part a fer algun curset de català. Penseu que, a més a més, si busqueu bé en trobareu de gratuïts i tot de cursets d'aquests. Sovint només és qüestió de posar-hi les ganes...

Parlo sense vergonya, parlo en llibertat, i si m'equivoco... torno a començar!4 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

Ah! Però els feien les preguntes en català???

MARTELL DE REUS ha dit...

Després de fer el comentari anterior, acabo de veure dos regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament de Reus (el de via pública i la de relacions ciutadens) parlant en español. Dedueixo que també els ha tocat la loteria, no pas la d'ahir sinó la que es sortejava en el moment en què els seus respectius partits van decidir posar-los en un lloc per sortir.

Jobove - Reus ha dit...

És increïble que la natura demani a crits ajuda, però més increïble és que ningú l'escolti !!bones festes!!

Unknown ha dit...

Bon Nadal!