dissabte, 28 de febrer de 2009

Cavalls i altres bèsties tombaran per Reus aquest diumengeDesprés d'haver passat per diversos pobles des de mitjans de gener, la festa dels Tres Tombs arriba a Reus aquest diumenge 1 de març.

Com podeu veure el cartell és ben concís. Ens diu el què i el quan.

A banda del fet religiós de la benedicció dels animals a l'entorn de la festivitat del seu patró Sant Antoni, aquesta festa, originària del segle XVIII, vol ser un homenatge a aquelles persones, els traginers, a aquelles bèsties, els cavalls, les mules i els rucs, a aquelles màquines, els carros, que han representat fins no fa massa una forma de viure i de treballar.

És per això que el més habitual és veure els carros atapeïts de gent ataviada per a l'ocasió amb els vestits característics de l'ofici.

De tota manera, d'un temps ençà, hi ha participants que sembla que no tinguin massa clar si van als Tres Tombs o bé a un rodeo del Far West. Treieu el cap als Tres Tombs i dediqueu-vos a observar les evolucions d'alguns dels genets i ja em direu si tinc o no tinc raó.

PROGRAMA D'ACTES DELS TRES TOMBS

A les 9, esmorzar i concentració d'animals i carruatges.

A 2/4 de 12, sortida de tots els participants amb el següent itinerari: Parc de la Festa, avinguda Països Catalans, carrer Doctor Vilaseca, plaça de les Oques, carrer Sant Joan, plaça del Prim, tomb de Ravals (tres tombs), carrer Salvador Espriu, avinguda Prat de la Riba, camí de l’Aleixar, avinguda dels Països Catalans, i finalment es tornarà cap al Parc de la Festa.

A les 12, a la plaça del Prim, hi haurà l'actuació de la Colla gegantera de Maspujols, la Colla gegantera de Siurana i els Grallers de Vilaplana. A la mateixa hora, a la plaça de la Sang, actuació de la Colla Castellera Xiquets de Reus. També al punt del migdia hi haurà una exhibició Agility al centre comercial del Pallol.

A la 1 es farà la benedicció dels animals a l'església de la Puríssima Sang.


1 comentari:

- assumpta - ha dit...

Desitjo que hagueu tingut una bona festa, encara que no sé per aquí si us ha acompanyat massa el temps.
Ja ens ho comentaràs.
Bona setmana!