divendres, 6 de febrer de 2009

Les vaques porten esquella i la merda fa pudor!
Reprodueixo literalment el contingut d'un missatge que he rebut per correu electrònic amb el mateix títol que veieu aquí a dalt. Penso que és un tema que mereixeria, com a mínim, una reflexió general.


Ja n'hi ha prou! La població rural de Catalunya està patint una amenaça!

Des de fa segles les campanes dels pobles toquen cada hora, les vaques, les ovelles i els cavalls porten esquelles al coll, els galls canten a la matinada i la merda fa pudor (com no pot ser d'altra manera).

Darrerament hi ha hagut un gran augment de població urbanita 'post moderna' que fa turisme rural per 'respirar aire fresc' i 'viure la natura'. Això no hauria de ser un problema si no fos perquè alguns d'ells, Ajuntaments i constructores estan posant en perill la tasca dels pagesos i ramaders.

Es veu que les esquelles i les campanes 'molesten', els galls 'criden' massa i els tractors 'destorben' a la carretera, i segons algun Ajuntament no s'acompleix alguna norma que s'han tret de la màniga.

Serà certa la dita tan nostrada 'de fora vingueren que de casa ens tregueren'?

No hi ha cap problema en compartir el món rural, el que cal és respectar-lo com es mereix.

A Catalunya tenim la sort que hi ha gent que pot viure encara de l'agricultura i de la ramaderia, una tasca que, de moment, no fa fums ni cal posar límits de velocitat a les vaques perquè pasturin.

La muntanya no és Port Aventura! És real i és de veritat! Ajudem tots plegats perquè segueixi sent així.

Passa-ho.

1 comentari:

aigua ha dit...

Tanta culpa tenen els que es queixen, com la gent que els fa cas perquè els convé pels seus negocis i pel turisme. És penós i fa riure tot plegat.