dilluns, 14 de desembre de 2009

Foto denúncia: incivisme
Es veu que hi ha gent que per molt que els expliquin com funciona això del reciclatge i de la recollida selectiva no ho acaben d'entendre. O això o és que directament pateixen un alt grau d'incivisme.Imatge obtinguda aquest matí de dilluns, 14 de desembre, cap allà a les 9, en un carrer de Reus.

I no és el primer dia (i em temo que tampoc serà l'últim) que podem veure un paisatge similar a l'entorn dels contenidors de la nostra ciutat.3 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

És una llàstima que aquesta imatge que ens has "regalat" em recordi massa a massa llocs.

Incivisme és poc...

*Sànset*

Anònim ha dit...

A tot arreu hi ha gent incívica, en el cas de Reus, la recollida pneumàtica encara fa poc temps que s'ha implantat, i és habitual que quan baixes la brossa el recipient estigui ple, perquè encara no ha xuclat. A partir d'aquí, som pocs els que tornem a endur-nos la brossa a cas. En la fotografia la majoria d'objectes no caben per la boca del col·lector, segurament abans ho llençaven al contenidor.

Bon bloc, ànims.

Jordi Pinyol ha dit...

A l'Anònim...

D'acord que en alguns casos pot passar que estigui ple fins dalt el contenidor de la pneumàtica (jo de moment no m'hi he trobat mai), però en el cas concret de la foto resulta que hi ha un altre grup de contenidors uns 50 metres més amunt i, encara més, n'hi ha un altre uns 50 metres més avall. No cal emportar-se la brossa de nou cap a casa, només és qüestió d'anar a buscar un altre contenidor. A més a més encara subsisteixen per la zona alguns contenidors dels clàssics. Però el cas és que el dia que vaig fer la foto precisament el que menys hi havia eren bosses de la brossa, el que predominava eren cadires, matalassos, algun cossi, fustes... elements que, de totes totes, és evident que no van al contenidor de la pneumàtica, hagin xuclat o no hagin xuclat. Que hi hagin bosses de la brossa pel voltant és una cosa bastant habitual ja ho considerem dintre del 'normal', però veure tota aquesta col·lecció d'andròmines deixades per allí és el que em va portar a fer la foto-denúncia, perquè tot té un límit.