dissabte, 13 de març de 2010

Cal Massó ja torna a estar obertL'antiga fàbrica de licors Cal Massó és un edifici de tipus industrial que data de l'any 1920, construït pels arquitectes Pere Caselles i Pau Monguió.

L'any 2005 es va iniciar la remodelació d'aquest edifici, tancat des de feia anys, per tal de reconvertir-lo en un espai de caire experimental i multidisciplinar destinat a acollir diferents propostes de cara al foment i la difusió dels diferents llenguatges de l'art contemporani. La inauguració del Centre d'Art Cal Massó tingué lloc el mes de maig del 2007.

Després d'una primera etapa, el mes de juny del 2009 Cal Massó va tancar portes per tal de dur a terme un procés d'ampliació. Ahir divendres, 12 de març, es reobria novament aquest edifici per mostrar el resultat d'aquesta ampliació al públic. Un públic que es va reunir cap a les 8 del vespre, en quantitat molt nombrosa, a l'entorn de Cal Massó per veure l'espectacle inaugural.

La companyia Telenoika va escollir per a aquesta ocasió 'Mapping' un espectacle audiovisual que, mitjançant projeccions a la façana i un acompanyament musical, ens va transportar per la història d'aquest edifici històric de la ciutat i per les seves diverses transformacions des dels seus inicis, com a fàbrica de licors, fins arribar a reconvertir-se en l'actual centre d'art i de cultura contemporània.

En aquest vídeo podeu veure una petita part d'aquest espectacle.Després d'aquest acte, el públic va accedir a l'interior de l'edifici i va poder veure el resultat de l'ampliació. Un cop feta la inauguració oficial i els parlaments de les autoritats es va donar pas a la zona habilitada com a bar en la qual mentre assaboríem una copa de vi i un grapat d'avellanes vam poder contemplar que aquest serà un espai complementari força interessant pensat tant per a l'hivern com per a l'estiu on poder gaudir d'una copa mentre assistim a qualsevol dels espectacles de Cal Massó.


Aspecte que oferia l'interior de Cal Massó durant l'acte inaugural

Per veure més fotos cliqueu aquí.

A partir d'ara s'inicia la nova programació de Cal Massó en la qual, entre altres coses, podrem assistir el proper mes d'abril a la tercera edició del cicle R-evolució Escènica, amb un seguit d'espectacles de dansa, música i teatre pensats per fer participar o interactuar el públic.

En definitiva, Cal Massó és una proposta més a tenir en compte a l'hora de repartir els nostres moments d'oci o esbarjo cultural a Reus.