dimecres, 5 de maig de 2010

Punt 6 Ràdio, l'emissora local de Reus i del Camp de Tarragona, estrena webPoc s'ho pensaven els pioners que a principis dels anys 80 del passat segle XX, ara fa prop de 28 anys, van tirar endavant un projecte de ràdio alternativa anomenat Ràdio Music Club que, amb el temps, aquella emissora, actualment anomenada Punt 6 Ràdio, esdevindria un referent de la ràdio local de Reus i del Camp de Tarragona.

Els qui hem viscut a cavall d'aquests dos segles hem pogut assistir a molts canvis. I aquests canvis també s'han vist reflectits en el món de les comunicacions. Però deixem la història per al record, que sempre va bé de mantenir, i centrem-nos en l'actualitat.


Aquest dimecres 5 de maig, el Centre d'Art Cal Massó de Reus ha acollit l'acte de presentació del nou lloc web de l'emissora Punt 6 Ràdio.Precisament a aquesta evolució s'ha referit Josep Cartanyà, director de l'emissora, en el seu parlament. Ha parlat d'aquell esperit que caracteritzava el món de la ràdio i de la comunicació els anys 80 del segle passat. I també de l'evolució d'aquest món fins als nostres dies. Una evolució que ens porta a la possibilitat de poder utilitzar les noves tecnologies com una eina que enforteix la manera i les possibilitats de fer arribar el missatge a l'audiència.

Cartanyà ha afegit que la nova pàgina web de Punt 6 Ràdio no és només una opció per escoltar la programació de l'emissora a través d'Internet, cosa que ja es podia fer des de fa uns anys. La nova web de l'emissora neix amb la intenció d'esdevenir una eina que permeti una interacció amb l'audiència, possibilitant la seva participació i, en definitiva, fent que aquesta audiència pugui estar més aprop del mitjà.En una segona part de l'acte Jordi Escoda, cap de programes, i David Fernàndez, cap d'informatius, han fet una explicació pràctica del funcionament de la nova pàgina web de Punt 6 Ràdio. S'ha fet un esment especial a l'apartat de podcasts, una secció que permetrà escoltar el que es coneix com a 'ràdio a la carta'. Els programes més recents es podran escoltar i fins i tot descarregar gratuïtament per escoltar-los tantes vegades com es vulgui. També destaca la graella de programació, amb la indicació del programa que s'emet en un moment determinat i la possibilitat de poder ser modificada en funció de les possibles variacions puntuals que pugui haver en la programació. Cadascun dels programes de Punt 6 Ràdio tenen la seva pròpia fitxa on s'amplia la informació del programa i s'ofereixen enllaços a altres eines específiques del programa, com ara correu electrònic, facebook, bloc, etc.

La pàgina web es presenta en un entorn senzill d'utilitzar per tal que els usuaris puguin navegar-hi amb facilitat.

En el vídeo següent podeu veure diversos moments d'aquesta explicació pràctica.
Personalment, crec que aquesta nova web de Punt 6 Ràdio serà una bona eina per al que podríem anomenar la ràdio 2.0, una manera d'escoltar la ràdio que, a més a més, ens pot fer molt més participatius com a oïdors. I, des del punt de vista del locutor, una bona manera de poder interactuar amb l'audiència i, d'aquesta manera, poder copsar també allò que els oïdors volen i, per què no, allò que els oïdors no volen.

Aquest és l'espot de presentació de la nova plana web de Punt 6 Ràdio:1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

per la part que em toca felicitats a tots !!!