diumenge, 9 de novembre de 2008

Darrera jornada del Festival Taca d'OliDesbrossàrium, un antiespectacle arran de les sabates pedestal ras d'en Joan Brossa (segons la definició dels seus creadors), va servir per tancar ahir a la nit a Cal Massó la quarta edició del Festival de Poesia Taca d'Oli.

Un seguit de personatges d'allò més brossians van sorprendre gratament el públic assistent amb el que anomenaven contraaccions paraparèmiques. En aquest video en podeu veure una mostra.A quarts de set de la tarda la façana de l'Ajuntament de Reus, a la plaça del Mercadal, es va convertir en escenari de l'actuació de la companyia Els Pirates que van oferir l'espectacle 'Teatre de carrer de Joan Brossa' amb tota una desfilada de personatges ben pintorescos que ompliren els balcons, el vestíbul i la vorera de la casa consistorial. Aquesta era la primera posada en escena que es feia d'aquest text de Joan Brossa.

Al matí, el passeig Prim es va omplir de poesia, amb la Fira de poesia al carrer, la lectura del I manifest de la poesia per part del poeta reusenc Xavier Amorós i una roda de poemes protagonitzada per cinc poetes del Camp de Tarragona: Xavier Jové, David Figueres, Cinta Mulet, Óscar Palazón i Ramón Sanz. En podeu llegir la crònica
aquí.

També podeu passar a veure el bloc del
Trapezista, un dels protagonistes d'aquesta roda.

En aquest video podeu veure uns fragments de la lectura del I manifest de la poesia a càrrec de Xavier Amorós.Si voleu veure unes quantes fotos d'aquest acte podeu visitar aquest àlbum.


2 comentaris:

TRAPEZISTA ha dit...

Bona crònica. Gràcies!

morenita ha dit...

Gràcies per penjar part del manifest de l'Amorós!