diumenge, 2 de novembre de 2008

El vent bufava ben fort

Jo sóc dels que quan dormen difícilment es desperten per molt soroll que hi hagi. Però aquesta matinada, a quarts de cinc, m'he despertat. Sentia un brogit, com una mena de remolí. Semblava pluja molt forta però a més a més se sentien sorolls estranys d'objectes moguts pel vent.

M'he aixecat i he començat a mirar a l'exterior des dels vidres de finestres i balcó. L'espectacle feia acollonir. A les cases que hi havia persianes sense plegar aquestes es movien violentament amunt i avall com volent agafar alguna cosa al seu pas. He anat cap a la galeria. Tenia roba estesa. L'estenedor havia agafat una estranya posició, es veia molt més avall del normal, com arrastrat molt per sota de la barana. Però la cosa no estava com per sortir a l'exterior. Al cap d'una estona, quan ha afluixat, he sortit i, com he pogut he mirat de redreçar-lo una mica. La roba hi era tota. Increïble, perquè de la manera que bufava no hauria estat gens estrany que se l'emportés el vent.

He tornat cap al llit i, quan m'he aixecat a mig matí he vist de quina manera havia rebregat el vent els laterals de l'estenedor. Això que està ben acollat a la barana, com es pot observar a la foto.

Però, al cap i a la fi, això de l'estenedor és un fet anecdòtic.

El vent n'ha fet de molt grosses al llarg de la matinada, tant a Reus com a d'altres poblacions del voltant. Encara sort que només han estat danys materials.

Primer deien que havia estat un petit tornado. Ara parlen d'un fenòmen anomenat esclafit. Li diguin com li diguin el cert és que la cosa acollonia bastant.

Podeu llegir una àmplia informació sobre aquest tema a
Reus Digital.

1 comentari:

aigua ha dit...

Ha estat una visió que no oblidaré mai!