divendres, 24 de juliol de 2009

666a Fira de Sant Jaume a Reus


L'any 1343 el rei Pere III el Cerimoniós va concedir a Reus el privilegi de celebrar fira per Sant Jaume. Aquesta era una cita anual en què pagesos i ramaders es proveïen d'eines i animals que necessitaven per al seu treball al camp. En dates més recents la fira ha agafat un caire més lúdic, incloent actes com exhibicions eqüestres, mostra de carruatges i curses de portadors de sacs d'avellanes, manifestacions que continuen mantenint vincles amb el món rural.

Us podeu descarregar el programa d'actes de la Fira de Sant Jaume
aquí.

Al llarg dels seus 666 anys d'història la fira ha passat per diversos indrets de la ciutat, com ara el Passeig Mata, el Passeig Sunyer, el Passeig Prim o el Parc de Sant Jordi. Des de l'any passat té lloc al Parc de la Festa, just al costat de les piscines municipals.

Espectacle eqüestre de l'edició del 2008 de la Fira de Sant Jaume3 comentaris:

Trini González Francisco ha dit...

Amb la de dies que fa que no he anat a Reus..., podria ser una bona idea venir a donar-hi una ullada. A veure com anirem de mandra per agafar el cotxe... :)

Marta ha dit...

No sabia que a Reus hi havia una Fira per Sant Jaume. A veure si l'any vinent hi vinc.

Marta ha dit...

Salutacions, hem dic Marta i us convido a fer un tomb per casa meva reflexionshumanes.blogspot.com. Espero que us agradi i us hi sentiu a gust.