dimarts, 4 de novembre de 2014

9è Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus


Reus acull la que serà novena edició del Memorimage 2014, Festival Internacional de Cinema amb imatges d'arxiu, del 5 al 9 de novembre.

La inauguració es farà el dimecres 5 de novembre amb la projecció de '1989, com va caure el Mur de Berlín', un relat dels esdeveniments que van desencadenar la caiguda del Mur. A la cloenda de dissabte 8 de novembre es projectarà 'Sobre la marxa', la història d'un home que va crear construccions inversemblants al bosc amb les seves pròpies mans.

La Secció Oficial ens explicarà la cara més fosca de la Transició Espanyola amb 'Xavier Vinader, periodista. Contra la guerra bruta', l'alliberament de l'ocupació nazi de Brussel·les, amb 'Brussel·les 1944', la lluita de la iniciativa popular que va paralitzar el projecte de la Platja Llarga de Tarragona a 'La platja llarga' i el desafiament al llegat de Mandela a 'Nelson Mandela, el mite i jo'.

La Secció MemoriReus permetrà conèixer l'enigma de les restes del naufragi d'un vaixell el 1914 a 'L'últim viatge de l'Almirall de Kersaint. També es tractarà la història del professor Antoni Benaiges, de Mont-roig, afusellat durant la Guerra Civil a 'El retratista'. A 'Dalí, l'emperador de l'acció' descobrirem les particularitats de la visita que Dalí va fer a Tarragona el 1973. 

A més a més, descobrirem els secrets i les anècdotes del rodatge de 'Com es va fer... Prim, anatomia d'un general'. 

En la vessant de cinema per a tota la família 'Charlot, feliços 100 anys!' oferirà una selecció de curts de 1914 del geni del cinema mut.

Podeu consultar tota la programació del festival en aquest enllaç. 
El Memorimage és un festival competitiu centrat en pel·lícules que incorporen imatges d'arxiu en moviment. amb la idea de recuperar i conservar el patrimoni audiovisual. 

A més a mes de les projeccions, el Memorimage es complementa amb altres activitats paral·leles per a tot tipus de públic, de cara a fer del festival un punt de trobada, descobriment i debat sobre l'ús de les imatges d'arxiu al cinema.