dilluns, 19 de novembre de 2007

'El coronel Macià' al festival MemorimageFa més o menys una hora i mitja que ha finalitzat la projecció del film
El coronel Macià en el marc de la segona edició a Reus del Festival Memorimage.

Tot i que la projecció no té un format documental sinó que és un film de ficció, això sí basat en personatges i esdeveniments reals, reflecteix molt bé una part molt important de la història de Catalunya.

Tots sabem que Francesc Macià va proclamar la República l'any 1931 i també coneixem alguns fets previs a aquesta proclamació, la seva lluita com a diputat a Madrid, la creació d'Estat Català i d'un exèrcit d'alliberament nacional, la creació d'Esquerra Republicana de Catalunya o l'etapa que anomenem com la de l'avi Macià. El que potser ja no coneixem tan bé o, si més no, ens convé refrescar la memòria històrica, són els esdeveniments que van portar a convertir un militar monàrquic en un independentista català. I aquesta pel·lícula ens ajuda molt a fer aquest exercici de memòria.

Uns fets històrics molt ben tractats per part del director, a més d'uns actors i unes actrius que en tot moment transmeten els sentiments dels personatges i una bona banda sonora ens fan estar atents a cadascuna de les escenes en un clímax d'emocions que va creixent al llarg de la projecció fins arribar a les darreres imatges, les de Francesc Macià proclamant la República Catalana.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona peli, ja ho crec.
Per cert, al meu germà si que l'hi funciona el reproductor. Al teu bloc sembla que no vol anar no?
Ja provarem un altre cosa a veure si funciona bé. Ara marxo a pencar, però el migdia ja estaré per aquí. Fins després.

MIQUEL ha dit...

1.Jo també sóc de Reus.
2.Gràcies per fer servir el video que vaig penjar al youtube. Allà sóc l'usuari Bruixot.
3.Hem dic Miquel.

Saps si ha sortit en DVD "El coronel Macià"?.
És normal que en els films es facin servir allò que s'anomenen llicències poètiques tot i que la vida del president Macià va ser prou moguda però els guionistes han de guanyar-se la vida.