dissabte, 25 d’abril de 2009

Dracum Nocte a MontblancDes de ja fa 22 anys la vila de Montblanc, capital de la Conca de Barberà, retorna al passat per mitjà de la Setmana medieval que té lloc al voltant de la Diada de Sant Jordi.

Amb tot, durant tots aquests anys no havia trobat el moment de treure-hi el cap. És per això que ahir a la nit, finalment, vaig decidir véncer la temptació de quedar-me estirat al sofà i vaig enfilar cap a Montblanc disposat a gaudir de la Dracum Nocte i del Correfoc posterior pels carrers de la vila emmurallada.

Una decisió ben encertada. M'ho havien explicat però és una cosa que s'ha de veure. Tot decorat a l'estil medieval, amb tavernes que couen costellams al més pur estil de l'època i tota una munió d'elements que, si no fós perquè segueixes veient cotxes, càmeres o altres artilugis i gent amb les indumentàries d'aquest segle fent d'espectadors, talment semblaria que hem passat pel túnel del temps.

Aquí teníu un parell de vídeos amb un petit resum, de poc més de 10 minuts en total, d'un espectacle d'una hora de durada que val la pena veure en directe, la Dracum Nocte. El més impressionant, apart de la pròpia representació, és la combinació de llums i colors sobre la muralla que ens permet tenir una visió d'aquesta construcció de segles ençà molt diferent de la que podem tenir qualsevol altre dia que passem per la vila.

Per cert, aneu-hi amb temps si voleu trobar un bon lloc a les cadires que es distribueixen per veure l'espectacle a la zona anomenada El Foradot, al passeig de Conangla. Jo vaig arribar mitja hora abans de començar i vaig poder trobar un bon lloc. Minuts més tard va anar arribant cada cop més gent fins que es va omplir de gom a gom.


Després de la Dracum Nocte va començar el Correfoc pels carrers de Montblanc. Passaven uns minuts de la mitjanit quan els Dimonis de Montblanc, els Diables Pirats pel Foc de Pira i el Drac de Montblanc començaven el seu recorregut omplint d'espurnes tot el casc antic de la vila i una bona part de la muralla. Una nova ocasió per veure tota la muralla mentre gaudim també del foc de festa.

Per veure les fotos del Correfoc cliqueu aquí.I aquesta tarda-vespre caldrà fer una nova escapada a Montblanc per veure el mercat medieval i un altre dels espectacles estrella d'aquesta Setmana medieval: la representació de la llegenda de Sant Jordi. Ja us ho explicaré.

1 comentari:

Tradiblog ha dit...

Molt bé Jordi, jo he anat dos anys anys a Montblanc. Em quedava ha dormir allà i tot un parell de dies. Fins el 2008 el Dracum Nocte es feia a Sant Francesc, però l'espai s'havia quedat petit. Alguns anys la megafarra es muntava amb grups hard-folk com ara el Saurom, ara és més suau. Si avui vas a la llegenda, és una meravella. Molt bona la teva cobertura del Sant Jordi reusenc. Ets un artista. Bona estada per Montblanc i feliç tornada.