dijous, 16 d’abril de 2009

VII Festival internacional de jazz de Reus
Amb l'acte previ d'avui dijous s'inicia la setena edició del Festival internacional de jazz de Reus que s'allargarà fins el dissabte 25 d'abril.


Si voleu conèixer tota la programació del festival cliqueu aquí.
El festival compta amb diverses propostes musicals entre les quals podem trobar artistes de renom. En el cas de les actuacions més destacades, però, els preus de les entrades per accedir a l'espectacle són força elevats i, tenint en compte els temps de crisi per als quals passem tots plegats, assistir al festival pot picar la butxaca de molta gent.

Recordo que les primeres edicions d'aquest festival podíem trobar actuacions més variades i assequibles, algunes d'elles de caràcter gratuït. Els organitzadors manifestaven que amb això volien apropar el jazz a tots els públics, no només a aquells que ja estan ben interessats per aquest gènere musical.

Els darrers anys, en canvi, dóna la sensació (i és una opinió personal) que no es té tan en compte aquest apropament al públic en general.

Si el que es vol és que aquest sigui un festival més aviat elitista i dirigit només a un públic especialitzat o entès en la matèria jazzística ja pot continuar per aquest camí. En canvi, si el que es vol és donar un major ressó i apropar aquest interessant gènere musical a tot el públic en general, penso que potser caldria plantejar-se fer-lo més assequible econòmicament a aquest públic.

Torno a repetir que és una opinió personal, a la vista de l'evolució que he anat veient en aquest festival, i com a tal perfectament discutible i contrastable.