divendres, 2 d’octubre de 2009

Arriba la final del concurs Enganxa't a la música 2009
Aquest divendres 2 d'octubre el Suau de Reus acollirà les actuacions dels tres finalistes del concurs de maquetes dels Països Catalans Enganxa't a la música.

Després dels concerts de semifinals que van tenir lloc els dies 21, 22 i 23 de setembre, el jurat va escollir els tres grups que passaven a la final, dels quals en sortirà el guanyador de la setena edició de l'Enganxa't.

Els tres finalistes, per ordre d'actuació, són: Víctor Blanca i Les Claus de Jade, de Barcelona; Gonçal, de Barcelona, i Smou Poc, de Solsona.

El guanyador de l'Enganxa't tindrà com a premi el finançament per a l'enregistrament, edició i distribució d'un disc, una gira de concerts promocionals i una campanya de difusió entre els mitjans de comunicació.


De fet, aquí a Reus portem uns dies força profitosos musicalment parlant. A les esmentades semifinals de l'Enganxa't que encetaven la setmana i amb la Festa Major de Misericòrdia pel mig vam tancar la setmana, dissabte 26, amb el multitudinari concert de comiat dels Whiskyn's que va aplegar milers de persones a la plaça del Mercadal.

Si voleu veure alguns videos tant de les semifinals del concurs com del concert dels Whiskyn's només cal que passeu pel meu canal de Youtube.

Es bo poder gaudir de música en directe i potser caldria que tots plegats ens conscienciéssim de la necessitat de donar suport no només a propostes consolidades sinó a qualsevol iniciativa que pugui sorgir. No costa res ampliar les nostres mires i la nostra cultura musical intentant descobrir o redescobrir què s'amaga en aquest món tan particular com és el món de la música. A partir d'aquí, hi haurà propostes que agradaran més i d'altres que agradaran menys i, òbviament, cadascú haurà d'aplicar el seu criteri per fer la tria que consideri adient.

Corren mals temps per a la cultura en general i per a la música en particular. Ahir mateix ens en posàven un exemple en aquest post. Per això, ara més que mai, és important que mostrem quines són les nostres necessitats d'oci i de cultura. I que ho fem assistint massivament a tots aquells actes que, malgrat alguns impediments i retallades, podrem seguir trobant pels carrers, places o locals.I feta aquesta reflexió vull recordar també que a Reus acabarem la setmana novament amb música en directe. Serà dissabte a la nit, a les Peixateries Velles, en el marc dels actes de la VII Trobada d'estudiants dels Països Catalans, que actuaran els reusencs Poker's i els guanyadors de l'edició del 2008 de l'Enganxa't a la música, Anita Miltoff, que arribaran des de la vila de Gràcia per presentar el disc que porta com a títol el seu lloc de procedència 'Gràcia'.

L'endemà diumenge al migdia aquesta Trobada comptarà també amb l'actuació musical del cantautor tarragoní Josep Romeu.


Sense música la vida seria un error
Friedrich Nietzsche