dijous, 13 de febrer de 2014

Dia Mundial de la Ràdio 2014


http://www.diamundialdelaradio.es/
El 13 de febrer se celebra a tot el món el Día Mundial de la Ràdio. El mes de novembre de l'any 2011 la 36a Conferència General de la UNESCO va escollir el dia 13 de febrer com a Dia Mundial de la Ràdio. La primera celebració d'aquesta data fou el 13 de febrer del 2012.
Els objectius d'aquesta celebració són millorar la cooperació internacional entre els organismes de radiodifusió i esperonar les principals xarxes i ràdios comunitàries per tal que promoguin l'accés a la informació, a la llibertat d'expressió i a la igualtat de gènere a través de les ones.  
L'evolució de la ràdio en l'era digital fa que aquest segueixi essent el mitjà amb més audiència en tot el món. Enguany s'ha volgut incidir en la promoció de la igualtat de gènere i l'emancipació de les dones. Per aconseguir-ho es farà incidència en diversos punts:
-Conscienciar els propietaris de les emissores de ràdio, els executius, els periodistes i els governs per tal que desenvolupin polítiques i estratègies en matèria de gènere per a la ràdio.
-Eliminar els estereotips i promoure la representació multidimensional a la ràdio.
-Desenvolupar les habilitats necessàries per a la producció de ràdio per a joves, amb atenció especial a les dones joves com a productores, conductores i reporteres. 
-Promoure la seguretat de les dones periodistes de ràdio.


http://www.worldradioday.org/