dimarts, 11 de març de 2014

16a edició del FEC Festival Europeu de Curtmetratges a Reus

Del 12 al 16 de març Reus acull la setzena edició del FEC Festival Europeu de Curtmetratges. Un festival de cinema dedicat a curtmetratges de ficció europeus, l'únic d'aquestes característiques a Catalunya.
El FEC va néixer l'any 1998 a la localitat de Cambrils com a mostra de curtmetratges estatals. L'any 2002 el certamen va créixer i es va convertir en festival europeu, compartint dues seus: Cambrils i Reus. Des de l'any 2013 el FEC s'ha desplaçat a la localitat de Reus on té lloc el certamen cada any, a mitjan de març. 

El festival va comptar amb la col·laboració del director de cinema Bigas Luna des de l'inici del certamen i fins a la seva mort el passat 2013. El llegat de Bigas Luna, però, continua viu al FEC a través del premi que porta el seu nom. El FEC té una secció competitiva, amb curtmetratges europeus contemporanis, i un seguit d'activitats paral·leles, com ara seminaris, exposicions, tallers o projeccions especials. Constitueix un espai on, a més de poder veure els millors curtmetratges europeus de cada any, esdevé lloc de trobada entre directors, públic i estudiants de cinema. La majoria de directors europeus acudeixen al FEC a presentar les produccions que tenen a concurs. És un dels festivals de referència en la selecció de candidats dels premis 'Goya' al millor curtmetratge.


Per a més informació podeu consultar aquest enllaç: www.fecfestival.com