dimecres, 28 de gener de 2009

TV3: la seva... i ara també del Borbó!
Sembla que aquella televisió que es fa dir de Catalunya s'ha entestat en promoure cada cop més l'espanyolització i la monarquització. Només cal veure quina és la propera sèrie que prepara la televisió que paguem entre tots els catalans i entre totes les catalanes.

Article publicat a
directe!cat:

TV3 a les ordres de Sa Majestat

Les declaracions del diputat socialista Joan Ferran, ja sabem que no deixen indiferent a ningú i cada cop que obre la boca la polèmica està assegurada. La crosta nacionalista, adjectiu que va utilitzar per definir la situació als mitjans de comunicació públics catalans ha estat la perla més destacada de la trajectòria d’aquest diputat, un adjectiu que ara, si ens fixem en els darrers esdeveniments, pren cada cop més força i més sentit.

I és que els directius de TV3, la televisió nacional de Catalunya, juntament amb TVE, estan esforçant-se per 'parir' una nova sèrie. Aquest cop però, no serà del tipus Nissaga de poder o Ventdelplà. Aquest cop serà històrica i tindrà reminiscències del 23-F i en concret del 'paper' del rei Joan Carles I.

L’objectiu és 'dignificar' la figura del borbó la nit tan fatídica en què la democràcia espanyola va trontollar, i s’anomenarà '23 F: el dia más dificil del Rey' (en castellà i més tard la doblaran al català) obviant qualsevol lectura crítica dels seus silencis i complicitats amb l’estament militar.

Quin interès però hi ha per part de TV3 en parlar d’aquest personatge? Per què 'la nostra' no prepara documentals o sèries explicant la història de Catalunya i només es limita a emetre una sèrie sobre Serrallonga? On és la seva funció pedagògica? On és la visió de país?

Ja sabem que la història es pot escriure des de diferents punts de vista, però no és més necessari que recuperem la memòria dels nostres il·lustres personatges? La història de molts catalans que, com deia el desaparegut Josep Benet en les seves memòries, ha quedat en l’oblit o fins i tot enterbolida pel pas del temps i per determinades decisions polítiques.

Els greuges no acaben aquí perquè, com ja avançava ahir el directe!cat, ara es planteja la possibilitat de substituir al Telenotícies, el mapa del temps dels Països Catalans, pel mapa del temps d’Espanya. Si això arriba a fer-se realitat, el projecte d’una televisió nacional quedarà en un calaix.


Penso que l'article ja ho diu tot. No hi ha dubte que se'n poden fer molts comentaris i moltes lectures diferents de tot plegat. També queda ben clar que la TV3 ens està mostrant dia rera dia de quin peu calça.

1 comentari:

MARTELL DE REUS ha dit...

Es possible? El dia dels innocents no era el dia 28 de desembre?