dijous, 5 de març de 2009

Videofreqüències a Cal Massó
Fa una estona al Centre d'Art Cal Massó de Reus ha tingut lloc l'espectacle inaugural de Videofreqüències, mostra de videocreació 2009.

Després de la presentació per part de la comissària d'aquesta mostra, Cristina Altadill, s'ha donat pas a l'espectacle de videodansa que ha anat a càrrec de la companyia Aiox 3.0. Una companyia que neix amb la intenció d'explorar noves formes d'expressió i d'interacció entre la música, la dansa i el teatre. Art multimèdia fet amb programari i maquinari lliure i les interpretacions de Gerard Marsal (saxo midi i instruments de vent), Laura Gallardo (dansa amb sensors) i Pere Vidal (Stick i instruments de corda) ens han transportat a un món virtual capaç de canviar o capgirar les coses. Així es crea un món nou on la dansa es pot escoltar i la música es pot mirar, donant peu al nom de l'espectacle: Escolta la dansa, mira la música.

Per acabar s'han projectat les quatre videocreacions del mes de març. La temàtica escollida per a aquest mes és el llenguatge gestual. Aquest ha estat el tret característic de les quatre obres en les quals, a més de veure les evolucions dels actors o actrius, també es pot escoltar l'acompanyament musical a càrrec, entre altres, de noms tan reconeguts com Xavier Pié o Ramon Altimir.

Videofreqüències continuarà amb les seves projeccions, els divendres de 7 a 9 del vespre, fins el proper mes de maig. Cada mes s'ha escollit una temàtica diferent. Durant aquestes dues hores s'aniran repetint les projeccions, d'una durada total aproximada de 20 minuts, per tal que tothom que vulgui tingui ocasió de veure-les.