dijous, 23 de desembre de 2010

L'ESCOLA EN CATALÀ, ARA I SEMPRE!

Any 1939: El dictador feixista Franco diu "La unitat nacional la volem absoluta, amb una sola llengua, el castellà i una sola personalitat, l'espanyola.". En conseqüència a aquesta política s'emprenen moltes accions com la derogació de l'Estatut de Catalunya, la lluita contra rètols, anuncis i papers en català, circulars sobre el català a l'escola, iniciant-se la més dura repressió de la història contra el català.

Any 2010: El 9 de juliol es fa pública la sentència del Tribunal Constitucional espanyol respecte l'Estatut de Catalunya: entre altres imposicions estableix que el català no és la llengua preferent de l'administració a Catalunya ni tampoc la llengua vehicular del sistema educatiu. En conseqüència a això el Tribunal Suprem espanyol dicta 3 sentències, el 22 de desembre, a través de les quals pretén obligar la Generalitat de Catalunya a fer servir l'espanyol com a llengua vehicular a les escoles.

Què volen aquesta gent? Retornar a la situació de fa 70 anys?

NO ELS HO PERMETREM !!!

El mateix 22 de desembre s'ha fet a Barcelona la primera concentració de protesta contra l'atac del Tribunal Suprem al català. Per aquest dijous 23 al vespre s'han convocat concentracions de protesta a diverses poblacions.

A Reus la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) convoca tota la ciutadania a denunciar novament la imposició dels tribunals espanyols i reivindicar la independència dels Països Catalans com l'única possibilitat per decidir lliurement el nostre futur, i la forma d'organitzar la nostra societat, incloent el nostre sistema educatiu. Per aquest motiu la CUP convoca una concentració davant de l'Ajuntament de Reus a les 7 del vespre.1 comentari:

Màrius ha dit...

Amb el teu permís, imito la teva entrada.