dissabte, 8 d’octubre de 2011

El 'Cops i Flames' debatrà aquest mes l'estat de salut de la música en català
El programa 'Cops i Flames', que s'emet els dissabtes de 4 a 6 de la tarda a l'emissora local Punt 6 Ràdio de Reus, inicia aquest dissabte 8 d'octubre l'emissió del cicle 'Debats musicals' on es tractaran diversos aspectes sobre la situació actual de la música en català. Es tracta d'una iniciativa promoguda conjuntament per la Biblioteca del Centre de Lectura de Reus i Punt 6 Ràdio que compta amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat.

Tots els debats s'emetran a les 5 de la tarda dins del programa degà de la música en català. El primer tema que es tractarà aquest dissabte serà 'Com afecten les retallades als programadors musicals?', que comptarà amb la presència de representants de l'Associació per a la Música Creativa i Actual (AMCA), Associació Tren-K, l'Associació de Músics de Tarragona (AMT) i de la sala privada Lo Submarino de Rasquera.

La resta de temes que es tractaran durant el mes d'octubre seran : 'Hi ha un públic per a cada estil?', 'La música en català als mitjans' i 'La música catalana en els mercats exteriors'.

Aquest és, doncs, el resum de temes que es debatran:

Dissabte 8 d'octubre

Tema: COM AFECTEN LES RETALLADES ALS PROGRAMADORS MUSICALS?

Intervindran representants de l'Associació per a la Música Creativa i Actual (AMCA), Associació Tren-K, l'Associació de Músics de Tarragona (AMT) i de la sala privada Lo Submarino de Rasquera.

Dissabte 15 d'octubre

Tema: HI HA UN PÚBLIC PER A CADA ESTIL?

Dissabte 22 d'octubre

Tema: LA MÚSICA EN CATALÀ ALS MITJANS.

Dissabte 29 d'octubre

Tema: LA MÚSICA CATALANA EN ELS MERCATS EXTERIORS

Per conèixer les darreres informacions sobre els participants en cadascun dels debats i altres notícies podeu fer un cop d'ull a l'esdeveniment que s'ha creat al Facebook del programa.

Aquest cicle de debats segueix en la línia del cicle que amb el nom de 'Parlem de...' es va dur a terme l'octubre del 2010. En aquella ocasió els temes tractats foren: 'Crisi? El músic sempre està en crisi...', 'La música popular: lletres i cançons que enganxen', 'Música en català a Internet: la fi d'una època i el principi d'una altra' i 'Els joves catalans escolten música en la seva llengua?'.

El programa 'Cops i Flames', degà de la música en català que el proper mes de gener complirà 23 anys ininterromputs en antena, es pot escoltar a través del 99.8 FM des del Camp de Tarragona o bé via Internet a http://www.punt6radio.cat/. A més a més en l'apartat de podcast del lloc web de l'emissora us podeu descarregar els programes per escoltar-los quan us vingui de gust.