dimecres, 9 de gener de 2013

Cicle de concerts 'Enganxa't al Cafè-Concert'

Aquest dissabte 12 de gener comença l'Enganxa't al Cafè-Concert, un cicle de concerts que és el resultat de la unió dels esforços de la tasca del programa Cops i Flames de Punt 6 Ràdio de Reus, com a mitjà difusor de la música de casa nostra, i de la promotora d'espectacles culturals K de Cultura amb la seva voluntat de potenciar la música en directe i descobrir nous talents.

En el nostre entorn tenim molts músics amb un gran potencial i molt actius. Des del Cops i Flames i K de Cultura volem obrir-los una porta més perquè puguin donar a conèixer la seva música. Recuperant la tradició del cafè-concert com un lloc de presentació de grups musicals que té els seus orígens a París i a Londres al segle XVIII, fa referència a la Belle Époque francesa. Tot i que en el s.XIX i principis del XX és quan pren més força i s'escampa per diferents països com França, Itàlia o Espanya.

Gràcies a la col·laboració entre Punt 6 Ràdio i K de Cultura podem oferir als músics una entrevista al programa Cops i Flames, programa degà de la música en català amb 24 temporades en antena ininterrompudament, on tindran l'oportunitat de presentar el seu projecte i posteriorment una actuació en directe al Cafè-Teatre de Reus.

 
Calendari d'actuacions:

Vol Menor
Dissabte 12 de gener 2013 – 20h
Coincidint amb el 24è aniversari del programa Cops i Flames (14 de gener 1989).


Vol Menor és el projecte personal de Carles Cuixart, músic d'autor pop/folk, amb certa reminiscència naïf. Cançons nues cantades amb el cor, tocades amb piano i guitarra acústica. Cançons que parlen de la vida, de les coses bones i dolentes que aquesta ens porta a cada moment, lletres plenes d'innocència tot i la duresa dels temes que tracten.

http://www.volmenor.com

 

Jordi Calvet 
Dissabte 16 de febrer 2013 – 20h

Amb la poesía com a base de les seves composicions, el músic barceloní Jordi Calvet, ha fet actuacions en solitari amb d'altres cantautors com Rusó Sala i Guillem miTchel.

També ha acompanyat a la guitarra als poetes Blanca Llum Vidal, Dolors Miquel i Enric Casasses. Artífex també del grup ((( j ))), on s'acompanya de tres músics (Jordi Sànchez, Oriol Pujol i Eduard Cervera) que mesclen cançó, jazz, funk i poesia.

http://www.jordicalvet.cat/

 

Núvol
Dissabte 16 de Març 2013 – 20h

El grup Núvol s'ha format en dies de tempesta, l'octubre del 2012, per la condensació d'una colla de músics força veterans, i amb ganes d'escampar-se per tot el cel musical. Dita condensació s'ha produït per les ganes de portar més enllà el projecte personal de Xavier Llorach (ex-guitarrista dels Whiskyn's), i de seguir donant sortida a la seva producció musical (que en una petita part s'ha quedat en el repertori dels Whiskyn's).

http://www.nuvolgrup.cat/

 

Malva de Runa 
Dissabte 13 d'abril 2013 – 20h
Coincidint amb el 2n aniversari de la creació de K de Cultura (7 abril 2011).


L'objectiu principal de Malva de Runa consisteix en la voluntat de recuperar la tradició i fusionar-la amb els diferents estils actuals per donar a aquesta tradició un so més fresc i adaptat sense adulterar-ne l’essència. La frase de l'escriptor català J.V. Foix resumeix perfectament aquesta voluntat de la banda: “M'exalta el nou i m'enamora el vell”. Així doncs, sense deixar de costat la tradició, el grup vol explorar nous camins a partir dels recursos i la realitat del present, és a dir, hi ha l'interès de conservar la tradició, però alhora no deixar que anul·li el present i viceversa.

http://www.myspace.com/malvaderuna


L'Enganxa't al cafè-concert, s'iniciarà amb aquests quatre concerts però amb la voluntat de tenir una continuïtat.

Co-organitzat per: Cops i Flames (Punt 6 Ràdio), K de Cultura i el Cafè-Teatre de Reus.