dimarts, 16 de setembre de 2008

Pink Floyd ja no podrà tornar a ser Pink FloydEl teclista Richard Wright, un dels quatre fundadors del legendari grup britànic Pink Floyd, ha mort als 65 anys a causa d'una malaltia.

El grup es va donar a conèixer a finals del 1966, en clubs underground de Londres. Els seus fundadors foren Syd Barrett (guitarra i veu), Roger Waters (baix i veu), Richard Wright (orgue, teclats i veu) i Nick Mason (bateria). Van enregistrar el primer single el gener de 1967. El mateix any es publicava el primer disc de llarga durada de la banda, The piper at the gates of dawn.

Cap als anys 80 un seguit de desavinences entre els seus membres van fer que la banda patís diversos canvis de components i restés un temps inactiva.

L'any 2005 Waters, Gilmour, Mason i Wright van tornar a tocar junts com a Pink Floyd en el concert benèfic Live 8, organitzat per Bob Geldof. Hi va haver rumors sobre una possible reunificació del grup que aviat van ser desmentits.

Ara, però, aquesta reunificació ja s'ha fet impossible: Pink Floyd ja no podrà tornar a ser Pink Floyd.3 comentaris:

L'illa dels monstres ha dit...

una gran pèrdua, tan gran com ignorada serà per la majoria de la població. ha aportat un gra d'arena dels grossos a la història musical de la humanitat. casi re...

Jobove - Reus ha dit...

he perdut moltes nits escoltant als Pink i el trobarem a faltar

salut !!!

Unknown ha dit...

No ho sabia. Quin greu. Sort que queda la música.