dimecres, 3 de juny de 2009

Trabucs de Festa
Fa gairebé un any que em van proposar de formar part d'un nou element festiu de la ciutat de Reus. Els seus impulsors tenien una idea molt ben configurada i només necessitaven reunir una quantitat suficient de gent festera i responsable alhora per tal de posar-ho en pràctica sortejant qualsevol de les dificultats que inevitablement sorgeixen quan s'emprenen camins com aquest.

És així com ens hem anat aplegant tota una colla de gent de Reus i comarca i hem creat l'Associació de Trabucaires de Reus. Però aquests trabucaires, a més a més, tenen un paper especial. Representen els diversos personatges que configuraven la partida del guerriller Pere Joan Barceló, el Carrasclet.

Estic content de formar part d'aquest projecte que a dia d'avui ja és una realitat. Per Reus ja comencen a ressonar els trabucs i no només durant els assajos que estem fent aquests dies. La caixa dels trons ja s'ha anat obrint per anunciar que arriba la Festa i amb ella les opinions de tots els colors. Bon senyal!Des d'ahir, que es va presentar oficialment el programa d'actes de la Festa Major de Sant Pere, diversos mitjans de comunicació s'han fet ressó de l'aparició en escena dels Trabucaires de Reus.

Podeu llegir aquí, aquí i aquí.També podeu escoltar l'entrevista que el programa Club Cultura, de l'emissora local Punt 6 Ràdio, ha fet al lloctinent dels Trabucaires de Reus. Una entrevista on s'expliquen abastament totes les viscissituts i totes les il·lusions que ens han dut a assolir aquesta fita.

La presentació oficial serà el dissabte 13 de juny, a 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça del Castell de Reus. A partir d'aquest moment els trabucs de festa formaran part dels sons i dels colors que protagonitzen les festes més assenyalades de la ciutat.


Si us voleu descarregar el programa complet dels actes de la Festa Major de Sant Pere a Reus cliqueu aquí.També podeu fer un tomb pel nou web festesreus.cat que, a partir d'ara, ens conduirà per tot el panorama fester i tradicional de Reus.


SALUT I FESTA !!!


3 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

tu també trabucaire ?, que tingueu molta sort a la presentació, és una bona iniciativa

aigua ha dit...

M'agrada el Carrasclet i m'encanten els trabucaires! :)
Bona sort i bona festa!

Lo Consueta de Reus ha dit...

És tot un luxe i una satisfacció, poder comptar a les nostres files amb l'amic Dimoniet. Entre tots fem història reusenca i festa grossa amb la millor disposició. Bona pólvora Jordi.