dimarts, 7 de juliol de 2009

Neix un nou mitjà digital: delcamp.cat
A hores d'ara ja no és cap secret que la premsa digital va agafant embranzida. I no podia ser de cap altra manera ja que ens trobem en l'era de la digitalització de tota la comunicació en general. És en aquest context que neix un nou mitjà digital anomenat delcamp.cat, de la mà de Guillem Ramos Salvat i Sergi Zorrilla. Aquesta publicació es va presentar ahir i comptarà amb tot un equip de redactors i col·laboradors, una de les bases més necessàries en el periodisme en general i en el periodisme digital en particular.

A això s'afegeix el fet de voler potenciar especialment la participació i col·laboració dels lectors, cosa que es farà a través de la secció Som del Camp!. Tothom que vulgui podrà enviar fotografies, vídeos, notícies o comentaris. Jo ja ho he fet, enviant alguna foto curiosa de la Festa Major de Sant Pere i un videoreportatge sobre la presentació del Ball de Dames i Vells de Reus. A més a més, si participeu durant aquests dies en aquesta secció tindreu l'oportunitat de guanyar un abonament per assistir a l'edició d'enguany de l'Acampada Jove que es farà a Montblanc aquest mateix mes de juliol. Que tinguem sort!

L'àmbit geogràfic que abasta delcamp.cat és ben novedós: la vegueria o el que més recentment s'ha donat en anomenar Camp de Tarragona.

Una proposta que s'afegeix a la que va néixer ara fa poc més d'un any amb un àmbit geogràfic més local, com és el cas de Reus Digital.

Els dos mitjans estan dissenyats per la mateixa empresa d'edició, Editio Software, per la qual cosa no és estrany trobar algunes similituds entre ambdues publicacions, tot i que cadascuna conserva la seva idiosincràsia pròpia.


3 comentaris:

Laia Martínez ha dit...

Fa pocs dies em van parlar de la propera creació d'un diari digital, i ves per on abans que em diguessin "és aquest, et passo l'enllaç", gràcies a facebooks, blocs i altres eines socials i digitals me n'he assabentat. Penso que està bé, molt bé, i més si tenim en compte que l'equip de creadors és molt jove, així m'agrada! que els joves tenim moltes coses a dir! i mira, igual que has fet tu, potser m'animo a enviar alguna coseta o a participar-hi, la participació és la clau d'aquest tipus de mitjans, i si nosaltres no fem moviment, qui ho farà? llarga vida a delCamp.cat!

fins la propera!

Consu ha dit...

Està molt bé. Semblant en imatge al RD. Encara més siguem millor. Enhorabona per la teva estrena. Ets un crack... o més aviat un booooooooom ! Salutacions Jordi.

assumpta ha dit...

M'he assabentat pel bloc Pedra foguera de l'Esther. Aquestes iniciatives sempre són enriquidores.
Sort en aquest nou projecte!