diumenge, 30 de maig de 2010

Ja hem fet el flashmobEn el post anterior ja us deia que a més a més de la Fira d'Entitats i del Reggus podia ser que aquest dissabte a Reus us trobéssiu alguna altra sorpresa.

Ara fa gairebé 3 mesos es va començar a moure el tema d'organitzar un flashmob a Reus, tal com ja vaig comentar.

Des d'un principi em vaig apuntar al grup de facebook creat per a l'ocasió, però com que això de ballar no em va gaire, per no dir gens, al final vaig optar per ser un dels qui en deixessin testimoni gràfic, que també podia ser, segons els organitzadors, un dels papers a escollir dintre d'aquest divertiment.

Els organitzadors de l'acte, el portat d'oci i cultura Nadafool s'ho han currat d'allò més bé i ens han anat informant de totes les viscissituts per les quals han anat passant. Una d'aquestes, la que més m'ha sobtat (tot i que ja hauria d'estar acostumat a aquest tipus de sortides per part dels qui diuen que governen la ciutat) ha estat l'excusa donada per tal que no es pogués fer l'acte en un indret tan emblemàtic com és la plaça del Mercadal. Els governants municipals van dir que no autoritzaven que es fés en aquesta plaça per raons de seguretat (??!!). En fi, ja sabem com les gasten sovint des de les instàncies municipals. Tot fa pensar que aquesta obssessió per redirigir tota classe d'actes públics cap a l'àrea comercial del Pallol no és més que una estratègia per aconseguir que hi hagi un fotimer de gent que tombi per allí, encara que no comprin gaire. Confiem que ben aviat aquests manaires siguin fulminats del seu apoltronament (electoralment parlant i a través de les urnes, és clar!). Al que anava, o sigui al flashmob.

Havia de ser una sorpresa o un secret, però es va convertir en un 'secret a veus'. Des de feia dies, o mesos, s'havia anat escampant la cosa per la xarxa i també per la premsa. Fins i tot, el mateix dia de l'esdeveniment algun bloc en donava tota classe de detalls.

De tota manera calia seguir més o menys el 'guió' preestablert. Per tant, quan mancaven uns cinc minuts per a les 7 del vespre, l'hora d'inici prevista del flashmob, vaig arribar a la plaça Evarist Fàbregas, altrament dita la plaça del Pallol. Hi havia tot un cercle de gent esperant espectant, com si hi hagués encara algun dels espectacles del festival Trapezi que vam veure fa un parell de setmanes. Vaig intentar seguir el 'guió' dissimulant per allí, tipus jopassavaperaquícomaquellquenovollacosa amb la càmera ben amagada a la butxaca. Quan va començar a sonar la música i els primers balladors anaven per feina em vaig posar a gravar respectant sempre una certa distància perquè els balladors i balladores poguessin anar fent. Però també és cert que havia d'anar esquivant sovint càmeres de gent que filmaven pràcticament des del mig dificultant en certa manera la finalitat bàsica de l'acte. Suposo que per al pròxim, públic i participants n'haurem après una miqueta més i quedarà millor. De tota manera, en la meva opinió, va estar prou bé. Ja va bé que es facin coses que surtin una mica del programa habitual d'activitats massa sovint institucionalitzades.

Doncs aquí el teniu. El primer flashmob que s'ha fet a la ciutat de Reus. I també a tot el Camp de Tarragona!2 comentaris:

Josep ha dit...

Si ho fan a Manhattan, ho imiten els de Barcelona.
I si ho fan els de Barcelona, ho acabem fent tots.

Això sí, és divertit.
;-)

Lo Jueu del Raval ha dit...

això més que un flashmob, semblava un festival de fi de curs, quina cosa més cutre, gràcies a deu que no hi he anat a perdre el temps.

A Reus de vegades es pensen que son els mes "modernos" quan tothom sap que tan sols és un poble gran i prou!!