En aquest cas, l'element s'incorporarà al seguici petit de la Festa Major. Es tracta de la CUCAFERA DE REUS, un element sorgit de la idea que va tenir ara fa un any l'AMPA de l'Escola Els Ganxets de Reus de fer sortir als carrers aquest nou element. A més a més, amb aquesta iniciativa, els seus impulsors també han volgut inculcar als joves els valors de la companyonia, el sentiment de pertinença a un grup i l'estima a la nostra cultura tradicional.
La bèstia, portada pels xiquets i xiquetes més grans de l'escola, mou el cap i la cua i tira aigua.
Per fer possible la construcció de la Cucafera es va endegar un projecte de micromecenatge a Verkami que, amb un total de 103 mecenes, va assolir amb escreix l'objectiu econòmic previst per al finançament d'aquesta construcció.
La Cucafera de Reus es va presentar en públic, a les 11 del matí, a la plaça Evarist Fàbregas (El Pallol) de Reus. Un acte que va servir també perquè tots els mecenes rebessin les seves recompenses.
La Cucafera de Reus fou apadrinada pel Drac petit i la Mulassa petita de Reus. També van participar com a convidades les cucaferes petites de Tarragona i de Tortosa.
La música que acompanyarà la Cucafera de Reus ha estat composta per Daniel Carbonell. Durant la presentació aquesta música fou interpretada pels músics de l'Aula de Sons.
Després de la presentació i el primer ball es va iniciar una cercavila de tots els participants pels carrers del centre de la ciutat fins arribar de nou a la plaça Evarist Fàbregas per fer la ballada conjunta final.
Els treballs de construcció de la Cucafera de Reus es van encarregar a l'escultor Manel Llauradó, conegut i reconegut artista reusenc que, entre altres, també s'ha encarregat de la construcció d'elements com el Bou, la Víbria, el Lleó, l'Àliga i els Cavallets de Reus, o també els Gegants, la Vaca i el Sokarrat d'Almoster.
La confecció dels vestits dels portadors ha anat a càrrec de Josep Maria Casas, de la botiga El Barato.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada