dijous, 15 de maig de 2014

15a Fira de Música al Carrer de Vila-secaEls propers divendres 16 i dissabte 17 de maig Vila-seca acull la 15a edició de la FiM Fira de Música al Carrer de Vila-seca, punt de trobada per a amants de la música creativa i avantguardista, en totes les seves vessants.


Durant dos dies la FiM tornarà a convertir Vila‐seca en la pedrera de la música emergent programant 46 grups de tots els estils en 43 concerts i espectacles arreu dels 8 espais de programació repartits per tota la població. 

L'objectiu de la Fira de Música al Carrer és proposar un arriscat i diversificat ventall de grups i bandes que representi les darreres tendències creatives del mercat, d'interès pel públic i pels professionals del sector. La salut de la creació musical al país i la FiM com a fira de referència per a la música emergent catalana, es fa palesa en les més de 900 bandes que es van inscriure a la convocatòria per a participar a la fira. Amb l'objectiu de seleccionar els millors artistes actuals, Kike Bela, director artístic, ha
comptat amb un comissariat artístic.

En la programació de la FiM trobem propostes per a tots els gustos, des dels més emergents com la jove promesa Izah, els sons ètnics i flamencs de Canteca de Macao, la unió de forces de dos grans de la cançó catalana, Pau Riba i Pascal Comelade, el folk d'autor de d’Alberto Montero, la rumba de La Banda del Panda, la clàssica-contemporània d’AupaQuartet, o l’itinerant LaDinamo. També trobem en aquesta FiM propostes de nova creació, com la dels Montgomery, Extraño Weys o Falciots Ninja, bandes de recent creació amb excel·lent crítiques.

Com a les darreres edicions, per accedir als espais de programació amb control d'accés caldrà disposar de la Targeta FiM, una targeta de fidelització per al públic, que es pot adquirir a través de www.firacarrer.cat . Aquesta credencial, per un cost de 3€, permet l'accés als recintes alhora que garanteix la seguretat i permet conèixer els gustos del públic i professionals, tasca necessària en una fira professional. La FiM però, manté el seu objectiu de promoure l'accés lliure a la cultura, de manera que més del 60% de la programació, els espectacles musicals itinerants i l'espectacle musical infantil són d'accés lliure.

Paral·lelament a l'activitat musical per a tots els públics, la FiM Vila‐seca programa FiMPRO, tota una línia d'activitats, trobades i jornades tècniques per als professionals del sector. La FiM també és un mercat professional per a programadors, mànagers,
segells, gestors culturals, tècnics de cultura i mitjans de comunicació que troben a la fira propostes per completar les seves programacions. 

Entre les activitats més destacades d'enguany trobem la jornada tècnica del divendres 16 de maig en la que el col∙lectiu Indigestió oferirà una jornada de reflexió que porta per títol 'Música popular i política, una parella amb molta vida' i TANTRUM#3: Mar i Muntanya, mostra de noves discogràfiques alternatives catalanes.

Amb l'objectiu de celebrar les 15 edicions de la FiM Vila‐seca el col∙lectiu Vila‐seca Fotografia organitza l'exposició de fotografia 'Restrospectiva 15 anys de la FIM' que podrà ser visitada pel públic assistent a la FiM durant el cap de setmana de la Fira.

Més informació a:

#fimvilaseca
www.facebook.com/fimvilaseca
www.twitter.com/fimvilaseca
www.instagram.com/fimvilaseca
www.youtube.com/fimvilaseca