dissabte, 10 de novembre de 2007

Darrers actes del festival Taca d'oli

Aquest dissabte podrem assistir als darrers actes del festival de poesia Taca d'oli.

Ahir a la nit, a Cal Massó vam poder assistir a l'espectacle En/doll a càrrec del músic Guillamino i el poeta Josep Pedrals.

Un espectacle sorprenent i diferent. Una barreja de poesia i hip-hop en català. Surrealisme, humor i ritmes electrònics en les veus de Guillamino i Pedrals que ens van fer estar ben atents al llarg de tota l'actuació. Us poso un video que he trobat d'una representació de l'espectacle que van fer a Cerdanyola l'octubre passat on es pot veure una de les interpretacions que van fer també ahir a Reus.I aquest altre video és d'un reportatge que es va emetre pel Canal 33 sobre l'espectacle En/doll.Avui dissabte, a la tarda, la poesia surt al carrer. Els vianants la troben en el lloc més inesperat de la mà de quatre actors acompanyats de quatre músics. Racons plens de vida que s'omplen de tots aquells que no poden resistir la tentació d'aturar-se i escoltar, per uns minuts, els nostres poetes. Una experiència que s'ha consolidat com un referent del festival. El vestíbul del Centre de Lectura, el Gaudí Centre, el vestíbul del Palau Bofarull i el vestíbul de l'Arxiu Històric Municipal s'ompliran de poesia mallorquina amb acompanyament musical de les 6 a les 8 de la tarda.

A dos quarts de 7, a la plaça del Mercadal, i a dos quarts de 8, a la plaça del Prim, podrem trobar també l'espectacle 'La pell del llavi: passa un poema'. La companyia La Pell del Llavi ens ofereix una acció poètica de carrer que afecta directament als vianants: una intromissió descarada i impactant a les seves vides. Els membres d'aquest col·lectiu demanaran a la gent que passi al seu costat que escrigui una paraula o una frase al seu cos, com si fossin fulls en blanc. El públic passa d'espectador a actor implicat en la redacció de versos, en aquesta ocasió d'en Joan Brossa, el mestre de la poesia quotidiana.

A la nit, al Teatre Bartrina l'actor Pere Arquillué recitarà poemes del reusenc Gabriel Ferrater amb música en directa. La companyia Corcada Teatre, amb l'espectacle 'Mots de secà (poesia mallorquina)' posarà fi, al Cafè Teatre del Centre de Lectura, als actes del festival d'enguany. Corcada Teatre ens oferirà un espectacle de cabaret poètico-musical que fa un recorregut pels autors catalans de les Illes Balears més influents de la nova poesia mallorquina.