divendres, 30 de novembre de 2007

Llums, arbre i iaios cantant: a Reus ja és NadalFa una estona he anat a fer un tomb pels carrers de Reus per veure tot això que fa dies que s'anuncia a bombo i plateret de l'encesa dels llums nadalencs.Enguany des de l'ajuntament ens han afegit una sorpresa més. Al llarg del dia d'avui diversos blocs reusencs ja es feien ressó de la sorpresa. Així, des de l'illa dels monstres ens advertien d'una possible mutació de les jardineres del Mercadal.

Més tard des del bloc de
la teiera ens informaven de l'estranya presència en forma d'arbre.

En el meu tomb d'investigació lumínica d'aquest vespre he pogut constatar que l'arbre mutant formarà part de tot el conjunt 'decoratiu' nadalenc per tal que els reusencs, les reusenques i la gent de fora vila que ens visitin puguin fer realitat el lema triat per a la campanya nadalenca:
Reus, gaudir del Nadal.

Un lema original com cap altre, no hi ha dubte. Com a mínim els manaires municipals saben fer jocs de paraules amb el gaudir (de fruir) i el Gaudí (arquitecte). Es prou com no els esclata el cervell després de pensades tan profundes com aquestes...

A la plaça del Mercadal, a més a més de l'arbre i les llums enceses hi havia un cor de iaios (sigui dit amb tot el respecte per a les venerables persones que ja tenen una edat) que interpretaven cançonetes que, sortosament, no eren nadales (encara no toca...)

Pel que fa als llums dels carrers, en general bé tirant cap a discrets. D'aquells que es veuen però tampoc enlluernen.

Doncs au! Ja ho sabeu... tots a gaudir!!

No es pot negar que les festes nadalenques agraden a la majoria de gent. El que potser ja no ens agrada tant és això d'haver-les de començar a celebrar un mes abans.

I no oblideu conservar les nostres tradicions. Hi ha gent forana que s'interessa per conèixer tradicions catalanes com la de fer cagar el tió, tal com podeu veure en aquest video si enteneu mínimament l'anglès. Encara que ho enfoquen d'una manera bastant friki i la dona que surt hi ha algun moment que no se sap ben bé si està fent cagar el tió o està simulant un orgasme...

2 comentaris:

zel ha dit...

Hola dimoniet, em penso que vinc més sovint que del compte per llegir, i és clar per escolatr en Sisa i la seva cançoneta que he aconseguit que aprenguin molts nens i nenes al llarg de la meva vida de mestra, és que m'encanta... Petons, si Nadal es estimar i compartir, que sigui nadal cada dia...

Unknown ha dit...

Llums, botigues plenes d'objectes de regal, anuncis perquè comprem,... El Nadal s'ha convertit en una campanya publicitària on el menys important és la tradició, contagiada, per cert, de pare noels i altres tradicions foranes. Matarem el Nadal?