dijous, 14 de maig de 2009

BENVINGUTS AL TRAPEZI !!



Aquestes paraules, pronunciades al final de l'espectacle 'Concert en clau de risc', donaven el tret de sortida del Festival o Fira del Circ de Catalunya Trapezi 2009, aquest dimecres a la plaça del Mercadal en la que és la 13a edició d'aquest esdeveniment ja habitual de la primavera reusenca.

Centenars de persones omplien a quarts de deu del vespre la plaça del Mercadal, tot i que algunes veus havien predit una possible baixada d'assistència a causa de la coincidència amb un esdeveniment de caire esportiu.

Enguany l'espectacle inaugural que hem pogut veure ha estat d'un format ben diferent dels d'anys anteriors. No s'han vist arriscats números amb trapezis o funambulisme però, tot i amb això, la primera producció de circ del Centre d'Arts Escèniques de Reus ens ha sorprès gratament.



La música en directe de Pascal Comelade i la Bel Canto Orquestra ha resultat ideal per a un espectacle d'aquestes característiques. Un espectacle que agafa un caire íntim i minimalista que fa que l'espectador el senti més proper.

Mitjançant una combinació de sons fets amb estris i instruments ben diversos, els artistes Sr. Stets (manipulació d'objectes), Le Botrio (llit elàstic), Hugo Noël (roda Cyr), Daromai (mà a mà) i Anicet Leone (màstil xinès) han anat desfilant per l'escenari de la plaça del Mercadal. De fet, Manel Trias, director escènic d'aquesta proposta, ja havia avançat que es tractava d'un concert en el transcurs del qual s'anirien succeint tot un seguit de números de circ. I així ha estat exactament.


Aquí teniu un parell de vídeos amb un resum d'aquest espectacle inaugural.







També podeu veure un recull de fotos del Trapezi si cliqueu aquí.

I a partir d'ara i fins diumenge que ve el que toca és seguir gaudint dels diferents espectacles del
Trapezi.


1 comentari:

zel ha dit...

Osti, Jordi, quina passada! Per cert, ahir et vaig "robar" una cançoneta dels Prat's, i gràcies a això vaig anar a escoltar bones musiquetes! I veure bons videos! Un petonàs, gràcies a tu vaig alegrar-me el vespre!!!!