dissabte, 2 de gener de 2010

Foc! Foc! Fot-li fort!Un any d'esforços, mocions de 18 consells municipals, del Consell general i del Consell Regional, 2 qüestions al govern francès, una del diputat François Calvet i una del diputat Daniel Mach no hauran estat suficient. L'estat francès ignora la identitat catalana i les seues tradicions.

Diables i Bruixes del Riberal de Catalunya Nord condemnats a mort es veuen en l'obligació d'exiliar-se. Un exili simbòlic ja que no canvien de país, sinó que canvien d'estat. Des de l'exili Diables i Bruixes del Riberal continuaran la lluita per a tornar a fer viure les tradicions catalanes a Catalunya Nord.

Diables i Bruixes del Riberal seran rebuts oficialment a Alforja, seu de la Federació Nacional de Diables i Dimonis de Catalunya. Seran acollits oficialment pel president de l'Ateneu, el batlle d'Alforja, el Consell Comarcal (i segurament per un representant a nivell nacional).

Els Diables del Riberal celebraven 10 anys el 2009, les Bruixes del Riberal celebraran 10 anys el 2010. Uns i altres condemnats de la manera més insuportable, per indiferència.

En cap moment les institucions de l'estat s'han interessat per la tradició dels correfocs, els seus símbols, ni tan sols els riscs que poden comportar. El silenci ha estat la sola resposta a les demandes, als manifests, a les mocions i a les manifestacions.

La directiva europea permet a cada estat una adaptació per mor de respectar les pràctiques religioses, tradicionals i festives. França nega l'excepció cultural que és la nostra.

Més informació a: www.airenou.cat

Mentrestant al Principat la cosa tampoc està com per tirar coets (mai millor dit). Si cliqueu aquí podreu llegir la nota de premsa que ha publicat sobre aquest tema el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

I el mateix passa a la resta dels Països Catalans. Com sempre, tan al nostre país com al país veí, que ens domina i ocupa, les lleis s'aproven (si s'aproven) a cuita correns i quan el tro gairebé els ha petat als dits.1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquesta normativa europea és totalment absurda, i la passivitat i mensypreu d'un estat tan jacobí i centralista com el francès demencial. No podem perdre una tradició tan arrelada al territori com aquesta!