diumenge, 31 de gener de 2010

Autúria, una setmana de música en directe a Reus

Aquesta primera setmana de febrer es presenta plena de música en directe a Reus. Arriba la cinquena edició del festival de canço d'autor Autúria que organitza l'Associació per a la Música Creativa i Actual (AMCA).

Des de dimarts i fins dissabte tindrem ocasió de gaudir al Racó de La Palma i a la Sala Polivalent de diverses propostes musicals força interessants.

Autúria va néixer, l'any 2006, amb la voluntat de mostrar que l'estat actual de la cançó d'autor va molt més enllà de la típica imatge estereotipada que tots tenim del cantautor de tota la vida, de cançó protesta, cadira i guitarreta.

L'ampli ventall estilístic existent actualment, demostra que la cançó d'autor va molt més enllà de tot això. Cantautors dins el terreny del pop, del rock, del folk, més excèntrics o més tradicionals, ens demostren que aquest terme no és un gènere musical com a tal, sinó que és un concepte tan ampli com possibilitats musicals hi hagin.

Autúria vol acostar aquest tipus d'expressió musical programant sis dies de concerts, gràcies a la col·laboració dels diversos col·lectius i entitats que han fet possible la realització d'aquesta cinquena edició del festival.

Un dels concerts, el de Joan Masdéu i Miquel Abras, es fa coincidir amb la celebració del 21è aniversari del programa de ràdio degà de la música en català 'Cops i Flames' de Punt 6 Ràdio.