dimarts, 7 de setembre de 2010

Un tastet de l'Acústica de FigueresQuan vaig planejar, amb força antelació, una escapada de vacances per l'Alt Empordà desconeixia que una part dels dies d'aquesta escapada coincidirien amb el Festival Acústica de Figueres.

L'Acústica és un dels festivals de referència el mes de setembre. Els altres dos són el Mercat de Música Viva de Vic i l'Altaveu de Sant Boi de Llobregat. A Vic i a Sant Boi hi he anat en algunes ocasions. En canvi, a l'Acústica encara no havia tingut ocasió d'anar-hi. Per això, tenia clar que havia d'anar a Figueres a fer un tastet d'Acústica.

Així ho vaig fer dissabte 4 i també diumenge 5 de setembre, els dos darrers dies del festival.

Dissabte al vespre vaig anar a Figueres i després de fer un tomb pels diversos escenaris repartits pel centre de la ciutat vaig fer cap a la plaça de l'Església, on s'estava desenvolupant l'espectacle poèticomusical 'Terra i Cultura'.Meritxell Gené, Ivette Nadal i Joanjo Bosk intervenen en aquest espectacle coproduït amb el Mercat de Música Viva de Vic i el grup Enderrock.

Un espectacle que, tal com es va anunciar durant l'actuació, es podrà tornar a veure en l'edició d'enguany del Mercat de Música Viva de Vic.

En aquest vídeo en podeu veure una mostra.

Acabada l'actuació vaig anar fins a la plaça de Josep Pla on actuava Sanjosex. Un concert molt vibrant i amb molta força que va fer les delícies del públic que omplia la plaça.

Aquí en teniu també una mostra.Al voltant de les 11 de la nit Els Amics de les Arts omplien de gom a gom la plaça de l'Ajuntament. Es feia força difícil moure's pel recinte, així que vaig optar per fer algunes fotos des de molt lluny i veure l'actuació una bona estona.Un bon pastís musical el de l'Acústica. I. com en tot pastís, no hi podia mancar la cirereta. D'això se'n va encarregar la Companyia Elèctrica Dharma el diumenge 5 de setembre. Pels volts de les 8 del vespre vaig fer cap als Jardins del Consell Comarcal que ja estaven força plens de públic.

Moments abans de l'inici de l'actuació una veu en off va donar les xifres de participació de públic durant els cinc dies de festival: 38.000 persones, 3.000 més que l'edició de l'any passat.Quan va començar el concert encara era de dia. A poc a poc els jardins del Consell Comarcal de l'Alt Empordà van esdevenir un indret màgic de llum, colors i música amb els sons més festius de la Dharma en format acústic mentre el dia es transformava en nit. Un dels moments més emotius va ser quan van fer referència a l'Esteve Fortuny dient que a les actuacions sempre és amb ells. "El portem posat" deia el Josep Fortuny.

Sovint els Dharma han comentat que fan dos tipus de concerts: concerts per botar (aquells on el públic pot descarregar tota l'adrenalina ballant i botant com endimoniats o embogits per la música) i concerts per escoltar (d'un caire més tranquil). Recordo que ara fa uns anys, en una entrevista que els vam fer pel programa 'Cops i Flames' de Punt 6 Ràdio el Josep Fortuny feia aquesta reflexió.

Acústica Dharma va ser un d'aquests concerts per escoltar, tot i que cap al final del concert va quedar força clar que públic i músics també teníem ganes de botar o, si més no, picar molt de mans i corejar els temes de sempre, com ara allò de... 'inana, inene, inana ieeee.. inana, inene, inana heheeeee'

En definitiva, van deixar clar que sigui en el format que sigui encara els queda molta força.