dissabte, 28 de juny de 2008

Ahir vam xalar molt amb el Bou, lo Peix i la Bandarra (Street Orkestra)Cada any, en motiu de la festa major de Sant Pere, el Bou de Reus ens ofereix la seva cercavila particular que té el seu punt àlgid en l'acte de lliurament de la gorra (a la persona o entitat que s'ha destacat per alguna cosa ben feta) i de la cagarada (a la persona o entitat que s'ha destacat per alguna cosa mal feta) al davant de l'Ajuntament. A més a més de lliurar aquests trofeigs, es fa lectura de diversos versots satírics.

Per a aquest acte el Bou compta sempre amb un acompanyament musical que enguany ha anat a càrrec de la Bandarra Street Orkestra. En aquesta ocasió el Bou ha comptat també amb un bon company de cercavila, Lo Peix de Bellmunt que ens ha fet xalar força amb les seves danses pels carrers de Reus.

Enguany la gorra s'ha reconvertit en davantal per premiar les persones que han intervingut més directament en la recuperació de la menja típica de la festa major reusenca: el bou i arrós.Per a la cagarada, com es deia en els versots, hi havia diversos candidats. Finalment se l'ha endut la nuclear d'Ascó.

Acabat l'acte de lliurament, El Bou, Lo Peix, La Bandarra i tothom que s'hi ha volgut afegir han iniciat un correbars que s'ha allargat fins més enllà de les 11 de la nit.
ÀLBUM DE FOTOS DE LA FESTA MAJOR DE REUS: CLIQUEU AQUÍ

2 comentaris:

Josep ha dit...

Va estar molt bé el correbars del Bou! Cada vegada hi ha més gent que s'anima i col·labora amb aquestes festes.
La Bandarra Street Orkestra va animar molt, com sempre.
Bones fotos per qui no vam haver pogut assistir en algun acte!

zel ha dit...

Osti tu, acabo d'escoltar la Bandarra, justet allò que em fa xalar, apa, ja t'ho dic sempre, aneu de festa en festa!!!!!!!!! Quina enveja...Petons!