divendres, 13 de juny de 2008

Reus-París-Londres, a ritme de jazz


Aquest dijous ha començat el 18è Festival Reus Blues amb un concert gratuït de Xavier Dotras Trio a la plaça del Castell.

Un concert que s'emmarca dintre del Catalan jazz on tour, una gira europea que té com a protagonistes les ciutats de Reus, París i Londres.

La gira va començar aquest dilluns a la capital francesa. Al Sunset-Sunside de París van actuar Gorka Benítez Quartet i el grup Triphasic. Dimarts, al mateix escenari, va ser el torn de Jordi Berni i el seu trio i d'un altre trio amb Perico Sambeat, el contrabaixista Javier Colina i el bateria Marc Miralta.

Pel que fa a Londres, aquests mateixos músics van actuar dimecres al Pizza Express Jazz Club Soho. i el dia abans, al cèntric barri londinenc, van passar per l'escenari el pianista Sergi Sirvent i el bateria Xavier Maureta a més del Trio del pianista Xavier Dotras.

La gira es completa a Reus amb les actuacions d'aquest cap de setmana i el proper dintre de la programació del Reus Blues 2008.

Aquest vespre de dijous he tret el cap a la plaça del Castell per veure l'actuació de Xavier Dotras Trio, una formació de piano, contrabaix i bateria. Personalment no m'ha acabat de fer el pes. No dic que no siguin bons, que segur que ho són si els han triat per participar en aquesta gira. Però l'estil de jazz que practiquen el trobo massa clàssic, molt calmat. A mi m'agrada més aquell altre jazz que fusiona diversos instruments i que dona com a resultat una música més animada. Tot és qüestió de gustos.

Avui divendres, el Reus Blues ens ofereix l'actuació a La Palma dels Blues de Picolat. Una formació de Catalunya Nord, de la comarca del Rosselló concretament, que practiquen un estil molt particular.

Vaig tenir ocasió de veure'ls en directe fa uns quants anys en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent i us asseguro que són la canya. Val la pena aprofitar aquesta ocasió per gaudir de la seva música perquè no és gaire habitual que baixin a tocar cap al sud.

L'actuació de divendres es completa amb els Barcelona Blues Society Combo.

Serà la meva dosi de blues per a aquest cap de setmana. Perquè el proper cap de setmana està clar que toca anar a Barraques.

A Reus ja ens trobem a les portes de la Festa Major de Sant Pere i, a partir d'ara, és ben segur que cada dia trobarem algun acte festiu en un indret o altre de la ciutat.

Així doncs, reusencs, reusenques i gent de fora vila si també voleu venir, sortim tots plegats al carrer a gaudir de la festa!

2 comentaris:

Té la mà Maria - Reus ha dit...

gràcies per la part que em toca, ah per cert el Franki ja ha sortit de la presó (aixó si amb el tercer grau)

salutacions

el nen de les oques ha dit...

crec que el Reus Blues es un dels millors festivlas que es fan actualment a Reus!!

Salut!!!