dilluns, 30 de juny de 2008

Tronades i Salseta

La primera notícia explícita de la tronada a Reus és del 1677. En l'actualitat, durant la festa s'encenen, com a mínim, quatre tronades:
- La del pregó, uns dies abans de Sant Pere.
- La del dia 28 de juny, vetlla de Sant Pere, a la sortida de l'ofici de Completes.
- La del dia 29 de juny, diada del sant, a dos quarts de dotze del migdia.
- La del dia 29 de juny a la tarda, durant la processó, just en el moment que la imatge de sant Pere passa per davant de l'ajuntament.

Aquí teniu la tronada de la vigília de Sant Pere d'enguany:I aquesta és la darrera tronada de la festa major, la d'ahir a la tarda:La festa major de Sant Pere és gairebé a les acaballes. Avui a Reus encara fem festa ja que enguany el 29 ha coincidit en diumenge. És el que anomenen com a Dia del gos. Així que a fer el gos i a descansar!

De tota manera, a la nit, encara tenim ocasió de veure els dos castells de focs artificials del concurs Sant Pere Peta Fort, Frec a Frec 2008, amb els catalans Pirotècnia Igual i els valencians PiroQuiles.

Ahir a la nit sort en vam tenir de poder apaivagar durant unes hores amb una bona Salseta els sons estridents i desquiciats que uns estranys personatges armats amb banderes d'aquelles que fan bona flama feien pels carrers. Es veu que celebraven alguna cosa...


4 comentaris:

Don Vito ha dit...

dimoniet...
mira aixo :

http://www.youtube.com/watch?v=4ovnmM-f-KY

aigua ha dit...

La primera tronada que visc en directa, va ser genial!!!!! :)

dimoniet1960 ha dit...

Bon video Don Vito.. Jo també vaig veure el castell de focs des de la distància (des del balcó de casa meva) però amb més obstacles, només veia bé els coets que volaven ben amunt.

Josep ha dit...

Ei! que aquest vídeo que han posat per aquí a dalt és meu! jejejeje

Per cert, bon vídeo de la tronada, ja que no la vaig poder veure en directe ara he pogut veure com va anar!