diumenge, 7 de novembre de 2010

Surten com boletsLa tardor és temps de bolets i a l'entorn d'aquest fet té lloc una mena de cerimonial consistent a anar-los a buscar, ja sigui al bosc o a la botiga, i menjar-se'ls de diverses maneres.

Aquest ritual és habitual cada any. Només cal tenir un mínim de coneixements per saber quins són bons i de quins ens hem de desempallegar perquè són danyins i en alguns casos perillosos.Però, de tant en tant (normalment en períodes de quatre anys) sorgeix un altre tipus de bolets. Uns bolets que s'autoanomenen polítics i que, a diferència dels primers, són ells que ens volen convèncer que els agafem tot assegurant-nos la més absoluta inoqüitat. A diferència dels bolets de bosc, els bolets polítics saben com canviar el seu aspecte i el seu discurs de manera que, si no estem ben atents a l'hora d'escollir, ens podem trobar que no hem triat el més apropiat. Aquesta estratègia fa que costi molt més saber de quins bolets polítics ens hem de desempallegar.

La tria del bolet que considerem apropiat té lloc al llarg d'un sol dia, determinat prèviament, mitjançant el dipòsit d'una papereta en una urna. Succeeix també que uns mesos abans del dia escollit per a la tria, els polítics surten com bolets i te'ls trobes per tot arreu. Uns volen venir a trucar la porta de casa teva per cantar les mil i una presumptes meravelles que han fet durant el seu mandat. D'altres et volen convèncer que els que manaven eren els dolents i ells són els bons, però no et diuen què faran per ser els bons. De sobte tots es volen fer amics nostres. Actualment això encara es fa més palés a través de les xarxes socials i de la xarxa d'Internet en general.

Qualsevol de les persones que utilitzem sovint les xarxes socials haurem observat que darrerament polítics de tota mena i condició mostren un interès inusual per aconseguir la nostra amistat a través d'aquestes xarxes. Això sí, de la mateixa manera que podem escollir quins bolets de bosc posem al cistell, també podem escollir si volem acceptar o no acceptar la petició d'amistat rebuda dia sí i dia també.De vegades sembla que els agradi menystenir la nostra intel·igència, com si es pensessin que no tenim prou criteri per saber allò que ens convé i allò que no ens convé. Sovint es mereixerien que els posessim un cartell ben gran que digués:

NO MOLESTEU SIUSPLAU!Tot plegat, només és qüestió de pensar i reflexionar una mica.
Vigileu però que no us agafin amb les calces baixades.Perquè molt més important que saber a qui votar és saber a qui NO votar.


1 comentari:

MARTELL DE REUS ha dit...

A mi m'agradaria poder fer un vot negatiu i poder triar qui no vull de cap manera al Parlament (de fet n'hi ha més d'un, de dosi de tres...).