Des del dimecres 6 de novembre i fins el dissabte 9, la ciutat de Reus acull la vuitena edició del Memorimage, Festival Internacional de Cinema amb imatges d'arxiu.
El Memorimage és un festival competitiu centrat en pel·lícules que incorporen imatges d'arxiu en moviment, amb la idea de transmetre la valorització del passat en el camp del cinema. Una iniciativa innovadora que aposta pel descobriment, la recuperació i la conservació del patrimoni audiovisual. Un festival pensat per a l'entreteniment, la creació i la participació de tota mena de públic, petits i grans, cinèfils i professionals. Un exercici per a la memòria individual i col·lectiva.
Com a les edicions anteriors, el Memorimage combina projeccions de pel·lícules amb altres activitats paral·leles dirigides a tot tipus de públic, de cara a fer del festival un punt de trobada, descobriment i debat sobre l'ús de les imatges d'arxiu al cinema.
Enguany les Terres de l'Ebre seran les protagonistes de la inauguració i de la cloenda del festival, amb la projecció de 'Buda. L'illa del Delta', el dimecres 6 de novembre, i 'Cròniques de la Sènia', el dissabte 9 de novembre.
En aquesta vuitena edició es projectaran 8 llargs i 18 curts al Teatre Bartrina. Un total de 20 produccions són catalanes i les 6 restants són internacionals i provenen d'indrets com els EUA, Israel, Alemanya o França, També es podrà descobrir el procés creatiu de recerca i utilització d'imatges d'arxiu o els secrets que hi ha darrera dels muntatges 'Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona' i 'Avi, et trauré d'aquí' a través de l'activitat 'Com es va fer...' que tindrà lloc al Centre de Lectura.
La secció MemoriReus, destinada a films amb temàtica o producció del Camp de Tarragona, projectarà enguany el film 'Parlem de Salou. Els inicis d'un segle'. D'altra banda, dintre d'aquesta mateixa secció, el comunicador reusenc Andreu Buenafuente presentarà divendres 7 de novembre el film amateur 'Victòria de Cabretes', realitzat els anys 70 per Josep Maria Baiges i Joan Pons. En aquesta pel·lícula humorística d'arxiu apareix Joan Buenafuente, pare de l'Andreu, conegut com 'Juanillo', junt amb altres ciutadans de Reus.
Una altra de les seccions, el MemoriJove, aproparà al públic la documentació inèdita del consell de guerra al que va ser sotmès Jordi Pujol l'any 1960, amb el documental 'Pujol/Catalunya'.
El públic més jove podrà gaudir d'una secció específica amb el MemoriXics, que projectarà diversos films del director i actor Charles Chaplin.
Podeu trobar tota la informació i la programació completa al lloc web oficial del festival:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada