dilluns, 18 de novembre de 2013

Albert Jordà fa l'únic concert del 2013 al Teatre Magatzem de Tarragona

El cantautor Albert Jordà va fer l'únic concert en directe d'aquest 2013 el dissabte 16 de novembre al Teatre el Magatzem de Tarragona. Un dels teatres petits amb que compta la ciutat de Tarragona i que ofereix un ambient íntim i familiar que permet que públic i artistes se sentin més propers fins al punt que, tal com deia l'Albert, "tot se sent".

Per a aquest ocasió Albert Jordà es va fer acompanyar de tres músics: Joan Roca (baix i veus), Àngel Santiago (piano i teclats) i Gerard Mallorquí (bateria). D'aquesta manera el concert va adquirir una sonoritat especial amb nous arranjaments a l'hora d'interpretar diverses cançons dels dos àlbums d'Albert Jordà en solitari, 'Mal temps sobre la mar' i 'La vida esclata quan es para el temps'. 

El fet que dos dels músics que l'acompanyaven (Àngel Santiago i Gerard Mallorquí) haguessin format part junt amb Albert Jordà del grup Papa:Noes va permetre que el públic recuperés aquell so característic d'un grup que des de finals dels anys 90 i fins el 2009 va formar part de la història de la música en català de les comarques del Camp de Tarragona. Un so que es va fer més palès en el moment d'interpretar algun dels temes d'aquesta formació.

El teclista Àngel Santiago (actualment integrant del grup Gran Gallina) va afegir al seu virtuosisme al teclat elèctric la seva habilitat amb el piano de cua. Un instrument que també va servir perquè Albert Jordà interpretés dues cançons en solitari tocant el piano.

El baixista Joan Baptista Roca, a qui podem veure habitualment integrant la formació tarragonina Lecirke, va estar igualment a l'alçada. De la mateixa manera que el percussionista vallenc Gerard Mallorquí al qual podem veure sovint formant part de diversos grups.

El concert també va servir per fer un petit tast de dos dels temes que formaran part del tercer treball que es troba en fase d'enregistrament i que Albert Jordà té previst editar a principis del proper any 2014.

En aquest vídeo podem veure un breu resum d'alguns dels moments d'aquest concert: