diumenge, 19 d’octubre de 2008

19 d'octubre: Dia mundial contra el càncer de mama

Al voltant d'aquesta data són moltes les iniciatives que s'organitzen per tal de contribuir en la lluita contra aquesta malaltia.

En voldria destacar una que vaig descobrir, com suposo que molta altra gent, fa pocs dies. Concretament el passat 4 d'octubre arran de la celebració de la
Fira d'entitats i associacions de Reus.

Un dels estands de la Fira era el de l'Associació Reusenca d'Artistes. Dintre d'aquest estand, una de les artistes del col·lectiu, l'Elvira Margalef, presentava el Catàleg Solidari.Elvira Margalef és la presidenta de l'associació ArtSalud, una entitat dedicada a l'organització d'activitats culturals per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen malalties. Una associació amb fins benèfics que gestiona i promou la donació i cessió d'obres d'artistes de tot el món de diferents disciplines.

La
presentació d'aquest projecte i la primera exposició benèfica, destinada a la lluita contra el càncer de mama, tingué lloc el passat 1 d'octubre a Tarragona.

L'anomenat
Catàleg Solidari no és altra cosa que un llibret que combina reproduccions d'obres pictòriques i textos escrits, relacionats tots ells amb la malaltia del càncer de mama. Un catàleg que recull totes les obres donades pels artistes, els beneficis de les quals aniran destinats a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.No cal dir que després de fer una ullada a aquest Catàleg Solidari vaig decidir comprar-lo sense haver-m'ho de pensar dues vegades. És una petita contribució a aquesta noble causa, però segur que la suma de moltes petites contribucions pot arribar a esdevenir una gran contribució.


Les fotos que il·lustren aquest post han estat extretes de la pàgina web de l'associació
ArtSalud.