dimarts, 21 d’octubre de 2008

Diuen que és una eina d'utilitat social
Doncs sí, així és com defineixen el seu invent els senyors del Facebook (Feisbuc per a qui tingui dificultats a l'hora de pronunciar l'anglès). Jo més aviat ho consideraria com un entreteniment més dels molts que podem trobar a la xarxa i un sistema més de comunicació entre amiguets i amiguetes.

Vaig començar amb el Fotolog, després va venir això del Bloc d'un de Reus i, una mica relacionat amb el bloc, el Flickr, el Picassa i el Youtube.

Per si no en tenia prou amb tot això, des d'avui també em podeu trobar, com a Jordi Pinyol , al Facebook. Això sí, a diferència dels altres llocs, aquí només em podreu visualitzar si hi esteu registrats. Res, allò tan típic de posar quatre dades en un formulari i ja hi ets.
Fa temps que rebia invitacions a veure determinats perfils de gent coneguda al Facebook però, al no estar registrat, la cosa es quedava en un correu més d'aquests que queden aparcats esperant millors moments. Com que determinada gent coneguda me'n parlava molt bé d'aquest invent ja tenia en ment entrar-hi un dia o altre. Total, que avui ha estat el dia escollit per fer l'entrada triomfal.

Tal com us dic, omples el formulari amb les quatre dades i dius.. bé, ja hi sóc. I ara què passa? Comences a investigar i et trobes un apartat que et diu que et buscarà possibles candidats a formar part de la teva llista d'amics. Penses, i què coi sabrà aquesta gent qui pot formar part d'aquesta llista.. La qüestió és que fas el click corresponent i patapam! et surt una sèrie de gent que resulta que sí, que els coneixes encara que només sigui de vista. El truc està en què sembla ser que relaciona els contactes del correu que prèviament has facilitat al formulari i, clar, d'allí treu una sèrie de gent. Llavors ets tu qui decideix si afegir-los o no. I en cas que que et decideixis a afegir algú sempre has de comptar amb el consentiment de l'altra part.

Amb aquesta entrada ja comences a al·lucinar per allí. Però la cosa no s'acaba aquí perquè un cop vas afegint amics i amigues a la llista resulta que es compleix aquella frase de 'els amics dels teus amics són els meus amics' i patapam! el ventall de possibles candidats a la llista es va ampliant. Total que, en poques hores, ja tinc més de 10 persones afegides. I això que estic en fase de pràctiques per allí encara. Tot plegat resulta molt entretingut i ofereix moltes possibilitats com ara afegir vídeos, fotos, crear àlbum fotogràfics... I més coses que encara no he descobert però que aniré aprenent passet a passet.De fet molta d'aquesta gent candidata a ser amiga que em proposa el senyor Feis ja són companys o companyes de fatigues en el món fotologuer o blocaire (o en tots dos). Però, vaja, deixo la porta oberta a possibles sorpreses. Mai se sap!

Ja ho sabeu, si voleu passar també per allà sereu igualment benvinguts i benvingudes.

Ah! I una cosa molt important... el senyor Feisbuc parla en català (entre molts altres idiomes).

3 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

no saps on t'has ficat paio !!!

(pd gràcies per le felicitació)

zel ha dit...

Jo no m'hi penso posar ni boja!!!! Encara acabaria més sonada del que ja estic...sort, maco!

Anònim ha dit...

Sembla que és força addictiu. Finalment serà un altre forma de perdre el temps, però... Veure'm com va tot plegat no? Ja parlare'm de tot allò un dia d'aquestos. Per cert que el verificador obliga a escriure la paraula "mangatuti". Si és casual, déu n'hi do. Salut Jordi.