dissabte, 5 de juliol de 2008

Telecinco: una, grande y libre?Sembla que, per als senyors de Telecinco, la frase aquella de temps que més val no recordar encara segueix vigent. Si més no, linguísticament parlant.

La cadena de televisió Telecinco s'ha adherit al Manifiesto por la lengua común, que el passat 23 de juny va presentar un grup d'intel·lectuals a Madrid.

La cadena comparteix les exigències d'aquest grup d'intel·lectuals, entre els quals hi ha Mario Vargas Llosa, Fernando Savater o Álvaro Pombo, que demanen que el parlament espanyol elabori una normativa per fixar que el castellà sigui la llengua oficial de tot el territori i l'única 'que pot ser-li suposada als seus ciutadans'.

Telecinco és la primera televisió que s'adhereix a aquest manifest. A més, Telecinco ha dit, en els seus informatius, que 'posa a disposició del col·lectiu que porta aquesta iniciativa el seu canal de televisió per donar suport a aquest projecte'.

Si ells s'adhereixen al manifest, nosaltres ens adherirem a una vaga que consisteix en no mirar Telecinco. Això no és un boicot, sinó una vaga. Junts podrem! Telecinco mai més!


Per a qui no ho sàpiga, Telecinco és líder d'audiència a Catalunya. Ells, a canvi d'aixó, s'adhereixen a un manifest que pretèn que el català (entre altres llengües) sigui relegat i menyspreat. Si els catalans ens uníssim podríem aconseguir fer-nos respectar. En el seu dia ho vam aconseguir amb la marca 'Pascual'. Ara és hora d'impedir que aquests feixistes que no entenen el que significa el respecte a una llengua igual de vàlida que la seva (amb la diferència que ells ens la imposen a nosaltres) i que no contemplen una diversitat cultural, ens segueixin prenent el pèl. Ja està bé que en lloc d'estar-nos agraïts vagin en contra nostra. ¿Es creuen que poden tractar-nos així i que davant d'un atac contra la nostra llengua ens quedarem igual?

DEMOSTREM-LOS QUE NO I FEM-LOS RECTIFICAR!!

DESPRÉS DE PATIR DIA RERA DIA LES BARBARITATS DE LA COPE, ETC. A SOBRE AIXÒ? JA N'HI HA PROU!

PASSEU-HO!!1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

i la llibertat d'expresió on la deixem aqui ?

que cada un miri el que li roti, ja es prou grandet per anar a imposant-li coses

la gent viu mes feliç si té la tele tancada

no imposem naltros el que els demes ens volen imposar, ja ho deien al maig del 68 prohibit prohibir

salut