dilluns, 24 de novembre de 2008

L'anàlisi de les radiofórmules de notícies centrarà el primer dia de les VII Jornades de ComunicacióPrèviament, a les 8 dels vespre, la sala d'actes del Centre de Lectura de Reus, acollirà l'acte d'inauguració de les Jornades a càrrec del Molt Hble. Sr. Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya.

El tema que centrarà el primer dia de les Jornades serà l'anàlisi de com han evolucionat les radiofórmules de 24 hores de notícies, des dels seus inicis fins a l'actualitat. Per fer-ho, es comptarà amb la presència del coordinador de Catalunya Informació, Manel Laborda, i el director de Ràdio Nacional d'Espanya a Tarragona, Enric Pujol.

Manel Laborda és l'actual coordinador de Catalunya Informació i subdirector dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio, de la qual també en vas ser el cap de Societat. Des de fa molts anys ha estat vinculat a l'emissora pública catalana tant en tasques informatives com en programes.

Laborda, per exemple, és autor del l'espai 'La reflexió ciutadana', de Catalunya Ràdio, que tracta al voltant de temes molt diversos. Però recentment el seu nom se l'ha relacionat amb l'èxit que va tenir el desplegament informatiu i programàtic de Catalunya Ràdio als Estats Units, en motiu de les eleccions nord-americanes. Manel Laborda va ser un dels coordinadors des de Barcelona d'aquest macroprogama especial. També destaca el Premi Internacional de Periodisme Pica d'Estats obtingut l'any 2002 pel reportatge de Catalunya Ràdio 'A la vora del riu', sobre el riu Segre.

L'altre conferenciant, Enric Pujol, és el director de Ràdio Nacional d'Espanya a Tarragona, emissora on també ha estat el cap d'informatius i d'esports. Pujol és un veterà del dial de les comarques tarragonines donat que ja fa 38 anys que treballa a l'antiga Ràdio Tarragona, l'actual RNE-Tarragona. De fet, fa poques setmanes va rebre un reconeixement a la seva trajectòria en el marc dels Premis Ciutat de Tarragona.

Laborda i Pujol explicaran a la xerrada 'Tot el dia informats' dues visions del que ha estat l'evolució de dues ràdiofòrmules informatives, Catalunya Informació i Radio 5 'Todo Noticias', i com s'estructuren els serveis informatius de les emissores públiques.

Les VII Jornades de Comunicació, organitzades per Punt 6 Ràdio, se celebraran del 24 al 28 de novembre al Centre de Lectura de Reus. Aquestes són gratuïtes i estan obertes a tot tipus de públic, encara que desperten especial interès entre els professionals de la comunicació, professors i estudiants de periodisme i comunicació àudiovisual.