dimecres, 19 de novembre de 2008

Punt 6 Ràdio organitza les VII Jornades de Comunicació a Reus

La sala d'actes del Centre de Lectura de Reus acollirà aquesta setena edició de les Jornades de Comunicació que es desenvoluparan des del dilluns 24 fins al divendres 28 de novembre. Enguany les jornades estaran centrades especialment en temes com la TDT, la premsa digital, els informatius i els programes televisius d'entreteniment.


Aquest és el programa de les VII Jornades de Comunicació:

Dilluns 24 de novembre

20.00 h Inauguració de les Jornades de Comunicació a Reus, a càrrec del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach.

20.30 h Xerrada 'Tot el dia informats' a càrrec del coordinador de Catalunya Informació, Manel Laborda, i el director de Ràdio Nacional d'Espanya a Tarragona, Enric Pujol.

Dimarts 25 de novembre

20.00 h 'Balanç de la trajectòria de Tinet', a càrrec d'Enric Brull, director de l'Organisme Autònom de la Diputació de Tarragona.

20.30 h 'La Catosfera'. Resultat del concurs de blogs culturals de Catalunya convocat amb motiu de les Jornades.

20.40 h Presentació de la Fundació Espai Català de Cultura i Comunicació (ESCACC), a càrrec d'Àlex Gutiérrez, president de l'ESCACC.

21.00 h. Debat: 'L'estat de salut del periodisme digital', amb representants de l'Agència Catalana de Notícies, Comunicació 21, Reus Digital i Revista Cambrils.

Dimecres 26 de novembre

20.00 h Conclusions sobre la situació dels corresponsals de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, a partir del document sorgit d'una trobada organitzada pel Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC).

20.30 h Debat: 'Les vivències i experiències dels periodistes que treballen la informació al territori'. Intervindran redactors de mitjans de comunicació del Camp.

Dijous 27 de novembre

20.00 h. Presentació del projecte comunicatiu i intercultural 'Mesa de la Diversitat', a càrrec de la consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Dolors Comas.

20.45 h. Presentació d''Internet a Catalunya' (Informe de la Comunicació de Catalunya), a càrrec dels professors David Domingo (Universitat Rovira i Virgili) i Mercè Díez (Universitat Autònoma de Barcelona).

Divendres 28 de novembre

20.00 h Xerrada sobre 'Entreteniment a la televisió pública', a càrrec d'Oriol Grau, cap de Programes d'Entreteniment de TV3.

21.00 h Reconeixements a persones i mitjans de comunicació. Es farà un homenatge a Ràdio L'Hospitalet (L'Hospitalet de l'Infant), a Claudi Arnavat (director de Comunicació Corporativa de l'Ajuntament de Reus traspassat), a Canal Reus TV (pel 10è aniversari), al diari Reus Digital, a GBC Comunicació i a Joan Grífols (Ràdio TV Cardedeu).

21:30 h Acte de clausura de les Jornades de Comunicació a Reus, a càrrec de Daniel Condeminas, director del Programa d'Impuls de la TDT de la Secretaria de Mitjans de Comunicació de la Generalitat.


Tal com s'ha fet cada any, als alumnes de les facultats de Lletres, Psicologia i Ciències de l'Educació, Econòmiques i Empresarials, Turisme i Oci i Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili que assisteixin a aquestes VII Jornades de Comunicació se'ls reconeixerà amb un crèdit i mig de lliure configuració.


Les Jornades de Comunicació van néixer l'any 1998 coincidint amb el 15è aniversari de l'emissora Punt 6 Ràdio. D'aleshores ençà s'han anat succeint amb una periodicitat bianual. En cadascuna de les edicions es procura tractar aquells temes que són de màxima actualitat dintre del món de la comunicació. Els reconeixements a persones i mitjans de comunicació també són un dels apartats habituals de cada edició d'aquestes jornades.